Duskedamene takker Johan

JORDAL AMFI (Dagbladet): Vålerenga- Storhamar 3- 1. Duskedamene vet hvem de skal takke for seriemesterskapet: Johan Brummer (30) ble skytterkonge i Eliteserien. Og i selve finalen snudde han kampen som Storhamar hadde grepet på etter 1. periode.

Men nå teller svensken på knappene. Kanskje blir dette hans eneste sesong på Jordal Amfi.

- Som account manager i et datafirma får jeg mer og mer ansvar. Jeg må tenke på arbeidsgiveren også, sier Johan Brummer til Dagbladet.

- Dette er bare et forhandlingsutspill. Johan kommer aldri til å legge opp som 30-åring, sier Vålerengas sportssjef, Håkan Södergren.

- Det får Håkan tro hva han vil om, parerer mannen med 65 poeng i Eliteserien (27 mål/38 assist).

Mer fri til hockey

Samtidig holder han dørsprekken åpen for én sesong til i Vålerenga.

- Men da skal mye klaffe. Jeg må ha så pass mye fri fra jobben at jeg kan konsentrere meg om ishockey. Jeg ønsker ikke å bare slenge med for å ha det moro.

- Det hadde vært moro å fortsette - ikke minst med tanke på spill i den nordiske eliteserien.

- Men først vil jeg konsentrere meg om å vinne kongepokalen. Bortsett fra ett seriemesterskap med Västerås og årets gull med Vålerenga, er det smått med troféer på premiehylla.

- Det er «bøtta» som betyr noe i ishockey, sier Johan Brummer.

Da Johan Brummer kom til Norge før årets sesong, visste han navnet på Vålerenga og Storhamar pluss tre-fire landslagsspillere. Nå er han imponert over nivået.

Ville slått svenskene

- Vålerenga og Storhamar ville greid seg i den svenske eliteserien. Og de kunne slått samtlige lag i enkeltkamper. Det hadde de ikke hatt sjanser til for bare tre-fire år siden.

34 sekunder ut i 2. periode viste han skytteregenskapene i en kamp Storhamar så langt hadde styrt.

- Jeg vet at Storhamar-keeper Mika Rautio har én svakhet. Da jeg fikk pasningen fra Hans Abrahamsson, var jeg sikker på å utlikne.

- Dette var enda en stor svensk idrettsprestasjon, flirer Johan Brummer.

<B>HELT JOHAN:</B> Ingen tvil hos Vålerengas duskedamer. Helten er svensk og heter Johan Brummer. 30-åringen ble skytterkonge i Eliteserien med 65 poeng - derav 27 mål.