Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dusteforbundet anbefaler: Brenn boka, eller meld deg inn i Profetens Ummah

Darwin P. Erlandsen, Dusteforbundets formann, vet ikke hva han skal tro. Det vet ikke forfatter Knut Høibraaten heller.

ANKLAGET: Fotballpresident Yngve Hallén blir anklaget for korrupsjon i en ny bok. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
ANKLAGET: Fotballpresident Yngve Hallén blir anklaget for korrupsjon i en ny bok. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I SINE RØVERHISTORIER fra Fotball-Norge er Knut Høibraatens korrupsjonsbeskyldninger mot fotballpresident Yngve Hallén den største røverhistorien av dem alle. Man trenger ikke en gang lese boka for å trekke denne konklusjonen. Det holder med intervjuene forfatteren har gitt. Der han i Bergens Tidene og i ytringsfrihetens navn sier han har skrevet det han vet.

Selv om han ikke vet om det er sant.

KAGGE FORLAG HAR konsultert ytringsfrihetens øverste beskytter, John Christian Elden, og fått juridiske bekreftelser på at Høibraatens løskrutt vil holde vann i alle de rettsinstanser fotballpresident Yngve Hallén måtte velge å ta saken til. Dem om det. Kagge og Elden altså. Under fanen all PR er god PR kan det nesten virke som om forlaget ønsker et søksmål. Men det det er ikke jussen som er poenget her, vi som ikke bruker meningsløse ytringer som bokmerke i Norges Lover bryr oss ved denne korsveien ikke om hva man kan tillate seg å trykke eller uttale i dette landet.

Vi bryr oss om det som er sant.

HAR KNUT HØIBRAATEN noen gang lurt på hva som kvalifiserer til æresmedlemskap med eikeløv og krans i Norges Dusteforbund, kan han slutte med det nå. Han har sjekket inn på Hotel California. Han kan aldri dra derfra. Og tiltredelsen vil komme, fra presidenten personlig, det kan jeg garantere.

Når en spurv prøver å tette løpet på en kanon blir det alltid fest i forbundets innerste gemakker.

KNUT HØIBRAATEN BØR også slutte å gi intervjuer. For ikke å gjøre vondt verre. Selv om Kagge Forlag hardnakket prøver å forsvare det de har utgitt mellom røverhistorienes to permer, så kan selv ikke den godeste Elden rydde opp i det den tidligere fotballagenten klarer å lire av seg til mediene. For når du først har vært så dum å skrive om det du ikke vet, blir det helt håpløst å begynne å argumentere for det.

Vet du ikke, så vet du ikke.

Og da tier man stille.

KNUT HØIBRAATEN har to alternativer slik jeg ser det. Han kan brenne boka eller melde seg inn i Profetens Ummah. Det første vil gjøre bokhøsten en tjeneste. Det andre - i ytringsfrihetens navn - vil gjøre det enklere for oss å snu ryggen til tøvet skulle mannen finne på å fyre av en ny salve løskrutt.