Duval gir Loeb kamp

Petter Solberg langt bak i Rally Tyskland.

Dagbladet.no følger fartsprøvene direkte. Trykk F5/oppdater for siste nytt!

SS6: Sebastien Loeb får fortsatt hard konkurranse av Citroën-kollega Francois Duval i Rally Tyskland. På dagens siste fartsprøve var det bare fire tidels sekund som skilte de to.

For tredje fartsetappe på rad var franske Loeb raskere en belgiske Duval, men han har bare 11,7 til gode på lagkameraten i sammendraget.

Petter Solberg tapte nok en gang solid for de aller raskeste - 22,5 sekunder til Loeb - men beholder fjerdeplassen i sammendraget. Nordmannen er nå to minutter og 25 sekunder etter Loeb, og har over ett minutt opp til finske Marcus Grönholm som ligger på tredjeplass.

På plassen bak Petter Solberg ligger nok en finne. Ford-fører Toni Gardemeister har 5,9 sekunder å ta inn på Solberg.

SS5: Petter Solberg tapte nye 18,2 sekunder til lederen Sebastien Loeb. Marcus Grönholm taper også mer tid til franskmannen - finnen ble slått med 12,5 sekunder.

Francois Duval ble igjen slått av teamkamerat Loeb, denne gangen med 3,6 sekunder, og er nå 11,3 sekunder bak Loeb i sammendraget.

Grönholm på tredjeplass er 59 sekunder bak Loeb, mens Petter Solberg ligger 2.02,6 bak Loeb på fjerdeplass. Han har bare drøye åtte sekunder til gode på Toni Gardemeister på femteplass.

TRE I SAMMENDRAGET: Petter Solberg må begynne å ta poeng på Sebastien Loeb igjen. Foto: EPA
TRE I SAMMENDRAGET: Petter Solberg må begynne å ta poeng på Sebastien Loeb igjen. Foto: EPA Vis mer

SS4: Nedturen i Tyskland fortsetter for Petter Solberg. Han sier at han prøver så godt han kan, og skylder ikke på noen ting.

Likevel taper han hele veien tid til førerne foran seg.

Sebastien Loeb leder nå rallyet igjen, foran lagkamerat Francois Duval.

SS3: Petter Solberg tapte tid til Sebastien Loeb også på den tredje fartsprøven, men nå er det belgieren Francois Duval som leder Rally Tyskland.

Citroën har fortsatt de to førerne i tet, etter at den første halvparten av dagens fartsprøver er unnagjort i asfaltrallyet.

Selv om Solberg taper til de tre raskeste bilene, har han klatret litt oppover resultatlista. Han ligger nå på 4. plass - ett minutt og 14 sekunder bak Duval.

- Jeg prøver så godt jeg kan. Det er ikke så mye mer enn det jeg kan gjøre, sier Petter Solberg.

SS2: Motgangen fortsetter for Petter Solberg i Rally Tyskland. Etter å ha gått på en snurr under den første fartsprøven tapte han ytterligere tid på den andre.

Han kom inn 5. beste tid - 16,7 sekunder bak Sebastien Loeb. Franskmannen leder sammenlagt etter to fartsprøver, men ikke med mer enn 3,3 sekunder på stallkamerat Francois Duval.

Petter ligger 51,9 sekunder bak Loeb, og er nå på en 7. plass. Han var ikke veldig snakkesalig da han kom i mål etter den andre fartsprøven.

- Sånn er det, svarte han da han ble konfrontert med forspranget opp til Loeb.

SS1: Petter Solberg fikk en lei start på Rally Tyskland. Han lå et stykke bak VM-leder Sebastien Loeb i starten av den første fartsprøven, men så falt han skikkelig av.

- Jeg snurret og tapte mye, sier Petter Solberg til WRC Radio.

Nordmannen kom i mål 35,2 sekunder bak Loeb, på 7. beste tid. Franskmannens stallkamerat Francois Duval var nest raskest, to sekunder etter Loeb.

(Dagbladet.no:) Under gårsdagens shakedown var Petter Solberg tredje raskest, to sekunder foran VM-leder Sebastien Loeb. Da regnet det, og det kan være en fordel for Petter under asfaltrallyet.

I dag er det meldt delvis skyet og temperaturer mellom 10 og 19 grader i byen Trier. WRC Radio melder at det er vått mange steder, og det er noen mørke skyer rundt løypene.

Det gjør at dekkvalgene er vanskelige - og kan bli svært avgjørende.

Subaru-sjef David Lapworth sa tidligere denne uka at han ikke har gitt opp VM-tittelen ennå, men la da til at Petter i så fall må begynne å vinne løp.

Og da helst allerede denne helga, til tross for at dette er et asfaltrally og Petter er grusspesialist. I sammendraget ligger Petter Solberg 30 poeng bak Loeb. Vinneren av et løp får 10 poeng og det er seks runder igjen.