Duwayne Kerr ble den store helten da Sarpsborg stjal poeng på Åråsen

Stoppet alt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lillestrøm - Sarpsborg 08 0-0 (0-0):

(Dagbladet): Det ble et sjansefattig og lite velspilt oppgjør da Lillestrøm tok i mot Sarpsborg 08 på Åråsen i kveld.

Kanarifuglene var det beste laget i varmen på Romerike, men de gulsvarte klarte aldri sette ballen bak 08-keeper Duwayne Kerr, til tross for et knippe store sjanser.

- Dette er kamper som må vinnes om det skal bli medalje. Men dette er de vanskeligste kampene å vinne, når motstanderen spiller med ti mann i forsvar. Men all ære til oss for at de legger seg så mye bakpå. Vi visste de ville ligge lavt, men ikke så lavt, sier Bjørn Helge Riise til NTB.

Det hele startet med en nestentabbe av dimensjoner av LSK-keeper Origi. Sisteskansen skulle bare kontrollere kula enkelt foran 08s Franck Dja Djedje, men rotet det til for seg selv og serverte den rett til Djedje.

Sarpsborg-spissen rakk imidlertid ikke å fyre av et skudd før Magnar Ødegaard stoppet ham.

Stoppet Riise Etter elleve minutters spill vartet LSKs Fofana opp med en av flere flotte dribleserier. Han spilte ballen til Lundemo ved å slå den bak sin egen stamfot, men avslutningen fra lagkompisen ble blokkert.

Kampens bestemann, Duwayne Kerr, måtte ordentlig i aksjon etter et drøyt kvarter. Jamaicaneren dro fram en flott redning på skuddet fra Bjørn Helge Riise etter froarbeid fra Ruben Gabrielsen.

Noen få minutter før pause kom det en enda større sjanse for hjemmelaget. Et frispark fra langt hold fant samme Gabrielsen, som var helt alene foran mål. Han headet imidlertid ned i bakken og over buret.

Mer skjedde ikke før pause, og etter sidebyttet tok det tid før kampen kom ordentlig i gang.

Oppgitte hjemmefans Etter 73 minutters spill kom kampens andre skudd på mål, men 08-keeper Kerr hadde god kontroll.

VILLE SEG IKKE: Magnar Ødegaard og Lillestrøm var det beste laget mot Sarpsborg 08, men klarte aldri å få hull på byllen i varmen på Åråsen. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
VILLE SEG IKKE: Magnar Ødegaard og Lillestrøm var det beste laget mot Sarpsborg 08, men klarte aldri å få hull på byllen i varmen på Åråsen. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

Hjemmepublikummet ble etterhvert oppgitt av at «fugla» ikke klarte å score på Sarpsborg, men det hjalp lite.

To minutter før slutt klinket Lundemo til fra distanse for LSK, men nok en gang var Kerr flott nede, og fikk dyttet skuddet til en corner det ikke ble noe ut av.

Et stort minus for Lillestrøm var skaden til Bjørn Helge Riise. Den tidligere landslagsspilleren måtte ut med det som så ut til å være strekkskade etter en snau time.

- Jeg fikk et kne i hoften og stivnet fullstendig. Jeg prøvde å jobbe meg til, men begynner å bli gammel, vet du, sier Riise.

08-trener Brian Deane sendte sine gutter ut i en 5-3-2-formasjon i dag, noe han forteller at det blir mer av framover:

- Jeg følte at vi hadde de rette spillerne til å spille i en slik formasjon på bortebane etter at vi mistet Aaron Samuel. Vi måtte endre noe etter seieren sist (Bodø/Glimt). Det er lett å bli fornøyd. Det kan bli mer av dette fremover. Det var viktig med stram organisering for å få med ett poeng, sier Deane til NTB.

FAKTA

Lillestrøm — Sarpsborg 0-0
4373 tilskuere
Dommer: Tore Hansen, Feda.
Gult kort: Ruben Gabrielsen, Lillestrøm, Joachim Thomassen, Tom Erik Breive, Sarpsborg.

Lagene:

Lillestrøm (4-4-2): Arnold Origi — Ruben Gabrielsen, Magnar Ødegaard, Frode Kippe, Stian Ringstad — Bjørn Helge Riise (Erik Mjelde fra 56.), Marius Lundemo, Johan Andersson, Moryke Fofana — Petter Vaagan Moen (Imoh Fred Friday fra 74.), Erling Knudtzon (Palmi Palmason fra 74.).

Sarpsborg (5-3-2): Duwayne O. Kerr — Claes Phillip Kronberg, Ole C. Heieren Hansen, Kjetil Berge, Martin Thømt Jensen, Joachim Thomassen — Tom Erik Breive (Olav Øby fra 80.), Steffen Ernemann, Gudmundur Thorarinsson — Martin Wiig (Kristoffer Tokstad fra 71.), Franck Dja Djédjé (Thorarinn Valdimarsson fra 90.).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer