Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dybala glitret da Juventus rundspilte Barcelona

Knuste bortelaget.

To scoringer av argentinske Paulo Dybala la grunnlaget da Juventus overkjørte Barcelona med 3-0 og tok et langt steg mot semifinalene i mesterligaen.

Barcelona slo riktignok tilbake og sikret kvartfinaleplassen etter å ha tapt 0-4 i den første åttedelsfinalen mot Paris Saint-Germain, og nå har Luis Enriques mannskap en lignende oppgave foran seg.

Tirsdag havnet nemlig den katalanske storklubben igjen i solid trøbbel. Bare tre dager etter 0-2-tapet for Malaga i La Liga kom en ny nesestyver for seiersvante Barcelona-spillere.

For Juventus ble tirsdagskvelden en opplevelse klubbens spillere og supportere sent vil glemme.

Dybala x 2

Kampen i Torino var kun sju minutter gammel da lille og tekniske Dybala viste seg fram for første gang. Argentineren fikk ballen av Juan Cuadrado og prikkskjøt hjemmelaget i ledelsen. Ballen snek seg inn i lengste hjørne bak gjestenes keeper Marc André Ter Stegen.

Midtveis i omgangen doblet samme Dybala ledelsen på enda vakrere vis. 23-åringen fikk ballen på 16 meters hold, og hamret den i nettet nede ved stolpen. Igjen var Ter Stegen sjanseløs.

Dybala har nå scoret sju mål på sine sju siste hjemmekamper.

Juventus-målvakt Gianluigi Buffon har til gode å vinne mesterligaen med klubben han har tjent i en mannsalder. Sekunder i forkant av 2-0-målet gjorde han en aldeles strålende redning som førte til kontringssjansen hjemmelaget scoret på.

Lionel Messi sto bak avslutningen, og måtte se 39-årige Buffon avverge scoring med et tigersprang.

Barcelona-trøbbel

Barcelona-trener Luis Enrique tok grep i pausen i håp om å snu kampen. Venstreback Jeremy Mathieu ble ofret til fordel for midtbanespiller André Gomes.

Det trekket forhindret ikke nye Juventus-sjanser, og ti minutter ut i omgangen kom 3-0. Forsvarsbautaen Giorgio Chiellini steg til værs på et hjørnespark og stanget ballen i mål via stolpen.

Scoringen var midtstopperens andre på 53 kamper i mesterligaen. Sist veteranen var i målprotokollen var helt tilbake i 2009.

Barcelona hadde kun gått målløse av banen i fire kamper denne sesongen før tirsdagens kvartfinale. I Torino ble det igjen ingen scoringer for Messi og lagkameratene.

Det innebærer ganske sikkert at uroen i den katalanske storklubben øker. Tapet for Malaga lørdag betyr at ligagullet kan glippe, og tidligere tirsdag kom beskjeden om at Neymar må stå over det kommende "El Clásico"-oppgjøret mot serieleder Real Madrid med karantene.

(NTB)