Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dybala nærmer seg United: - Han blir presset ut, og det ser ikke ut som pent spill

Ifølge flere troverdige journalister, har Paulo Dybala blitt informert om at han ikke lenger er ønsket i Juventus. Dermed peker alle piler mot England og Manchester United.

TIL OLD TRAFFORD: Her jubler Paulo Dybala, på karakteristisk vis, for scoring mot Manchester United på Old Trafford forrige sesong. Foto: AP.
TIL OLD TRAFFORD: Her jubler Paulo Dybala, på karakteristisk vis, for scoring mot Manchester United på Old Trafford forrige sesong. Foto: AP. Vis mer

Det meste tyder derfor på at det er duket for en gigantisk handel mellom Manchester United og Juventus. Rapportene tilsier at United sender Romelu Lukaku til den italienske storklubben, og at argentinske Paulo Dybala går den andre veien.

Overgangsvinduet: Få siste nytt i vårt studio!

Lukaku skal hele tiden ha ønsket en overgang til Serie A, med interesse fra både Inter og Juventus. Dermed var det store spørsmålet om Dybala var åpen for å gå til Manchester United.

Ifølge de som følger Juventus tettest, var han i utgangspunktet ikke interessert i å forlate Den gamle dame. Men etter å ha landet i Torino etter å ha feriert i Buenos Aires, har han ifølge flere troverdige Juventus-kjennere, som Alfredo Pedulla, blitt fortalt at han ikke lenger er ønsket hos Serie A-mesterne.

Det får Viasats Rolf-Otto Eriksen til å reagere.

Skuffet over Juventus

- Nå har det hele veien, for meg, tegnet seg et mindre og mindre sympatisk bilde av Juventus. Dersom rapportene stemmer, noe de trolig gjør siden flere troverdige kilder melder det, blir Dybala presset ut av klubben. Den sportslige ledelsen og klubben har bestemt seg for at han skal vekk og at han skal erstattes, sier Eriksen, og fortsetter:

- Det synes jeg er respektløs og dårlig behandling av en spiller som tross alt har betydd mye på de årene han har vært der. Juventus har alltid vært gode på business, men de har også vært flinke på å være en familieklubb. Nå er det en kynisme og en forretningsmentalitet i det som skjer som går på bekostning av sjela. Det ser ikke ut som pent spill i min bok, sier han.

Det meste tyder på at Dybala snart skal spille under Ole Gunnar Solskjærs ledelse.

Og om han ikke var så begeistret over klubbyttet, kan han - kanskje - finne trøst i at han nå langt oftere får entre gressteppet på Drømmenes Teater, noe han tvitret om da Juventus skulle møte Manchester United i gruppespillet i fjorårets Champions League:

- Jeg tror han skjønner at han er ferdig i Juventus, og jeg tror han skulle ønske at det heller sto Paris og ikke Manchester på lystavla.

Flere møter

Dybalas agent skal ha vært forberedt på at hans klient ble ansett som overflødig i Torino, og skal for et par dager siden ha kastet seg på et fly med retning Englands hovedstad London for å møte Manchester United-direktør Ed Woodward for å snakke om en mulig overgang.

Onsdag skal også Juventus' sportsdirektør Fabio Paratici ha reist til London for å være med på forhandlingene.

Dybala, som som nevnt ikke skal ha vært interessert i å slutte seg til de røde djevlene, skal ifølge rapportene ha latt seg blir mer tilbøyelig til å dra etter at United bestemte seg for å innfri lønnskravet hans på drøye 3.7 millioner kroner i uka.

Det vil i så fall gjøre ham til Premier Leagues nest best betalte spiller - bare bak hans potensielt fremtidige lagkamerat i nettopp United, Alexis Sanchez, som håver inn over 4 millioner norske kroner i uka.

Eriksen er usikker på hvilken Dybala United eventuelt får.

- Sånn jeg har oppfattet ham, er han svært profesjonell, godt likt og uten stjernenykker. Men om han bare drar til Manchester United for å fylle opp lønnskontoen, er det ikke sikkert han slår ut i full blomst. Men om han gjør det, er det en enorm tilvekst for dem, konstaterer han.

GJENFORENES: Paul Pogba og Paulo Dybala ble gode venner da de spilte sammen i Juventus. Nå blir de trolig gjenforent i Manchester United. Foto: AFP.
GJENFORENES: Paul Pogba og Paulo Dybala ble gode venner da de spilte sammen i Juventus. Nå blir de trolig gjenforent i Manchester United. Foto: AFP. Vis mer

I Manchester United, dersom avtalen går i orden, vil han gjenforenes med Paul Pogba, som han er avbildet sammen med ovenfor. I tillegg vil han ha to av sine landsmenn, Marcos Rojo og Sergio Romero, der.

- Det er bare positivt. Han og Pogba funka veldig bra på banen sammen i Juventus, erindrer Eriksen.

To separate avtaler

Da ryktene om Lukaku/Dybala-avtalen oppsto, snakket Dagbladet med Strive-kommentator Even Braastad, som mente at det ville være den største byttehandelen siden 2009, da Zlatan Ibrahimovic gikk fra Inter til Barcelona, og Samuel Eto'o gikk motsatt vei.

- Den gangen kom Inter best ut av det, så gjenstår det å se om italienerne er den smarteste halvdelen i denne avtalen - dersom den går i boks, sa kommentatoren da.

Nå melder britiske medier, blant andre The Independent, at en ren byttehandel blir for komplisert ettersom Manchester United skylder Everton penger ved en eventuell overgang, som en del av videresalgsklausulen fra da belgieren sluttet seg til de røde djevlene sommeren 2017.

Istedet tyder det meste på at det blir to separate avtaler.

Uansett hvilken type avtale det blir, Eriksen er klar på at dersom det ender med at Dybala forlater klubben, vil det være et skudd for baugen i Juventus.

- Dybala er ikke en hvilken som helst spiller i Juventus. Han er en del av kapteinsteamet, og er den mestscorende spilleren for Juventus i alle turneringer siden han sluttet seg til Juve. Han har vært en fin ambassadør for klubben, og den behandlingen han utsettes for nå, er ikke pen.

- Ingen av de som følger Juventus tett er imponert over behandlingen, og sånn jeg har skjønt det, vil fansen beholde ham.

Akkurat nå tyder lite på at de får akkurat det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media