Dyer snakker ut

For første gang snakker en av fotballstjernene ut om voldtektsskandalen i England.

En av spillerne som er navngitt på internett som voldtektsmann etter skandalen på rom 316 på Grosvenor House hotell i London snakker nå for første gang ut om saken.

Kieron Dyer er akkurat nå i Tyrkia og forbereder seg til den viktige landskampen for England. Men han er stresset av saken, og avviser at han har noe som helst med voldtektssaken å gjøre. Gjennom et åpent brev går han til motangrep mot alle som har dratt inn hans navn i saken.

- Jeg har ikke vært involvert i denne saken, og absolutt ikke vært «en sentral aktør» slik det hevdes i e-poster, på nettet, og andre steder, skriver Dyer i brevet.

Uheldig

Brevet er gitt til pressen av Dyers advokater, og selv mener han det har vært tungt å ikke kunne ta til motmæle mot spekulasjonene og ryktene. Han har følt seg fanget av sakens alvolrige karakter, og ville egentlig ikke si noe så lenge etterforskningen pågikk.

- Jeg vil ikke trivialisere de alvorlige anklagene. Det er derfor jeg ikke har sagt noe om min egen rolle før nå, sier han.

For ifølge seg selv har han bare vært veldig uheldig som har blitt trukket inn i saken.

- I motsetning til hva som har blitt sagt er fakta som følger: Etter å ha spilt kampen mot Arsenal på kvelden 26. september reiste jeg til Grosvenor House hotell. Jeg sjekket inn sammen med flere andre jeg overhodet ikke kjente, men hotellet registrerte rommene deres under mitt navn, sier han.

Så gikk han på byen med to andre venner han møtte på hotellet, og overnattet der sammen med en av dem.

- Uheldigvis ble mitt navn ved en misforståelse stående på en annen persons rom. Dette har skapt ville spekulasjoner.

- Hele saken har vært veldig vanskelig for meg. Det som gjør det hele verre er at min familie og mine venner har blitt jaget, og ryktet mitt har blitt skadet offentlig, sier Dyer.

I dag ble to fotballspillere arrestert i forbindelse med saken.

SNAKKER UT: Kieron Dyer har følt et enormt press etter voldtektssaken ble kjent i England.