Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dykket opp i verdenstoppen

Vibeke Skofterud (21) elsker å dykke, men øker treningsmengdene i langrennssporet med 140 timer i år. Bunnen av Drøbak-sundet må derfor vente helt til sommeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dykking gir en skikkelig frihetsfølelse og er utrolig beroligende. Det å være under vann, uten noen lyder rundt og bare deg selv å tenke på er veldig gøy, sier Vibeke Skofterud til Dagbladet.

I helga dukket Vibeke opp i verdenstoppen med tredjeplass på den klassiske 5-kilometeren lørdag og andreplass på verdenscupsprinten.

Drømmer om OL

- Jeg hadde ikke drømt om å klare to pallplasseringer engang. Målet før sesongen var å stabilisere meg blant de 16- 17 beste i verdenscupen.

- Jeg er ennå ung og urutinert, men jeg må nok justere målsetingen litt, sier Skofterud og smiler.

Hun drømmer også om deltakelse i OL i Salt Lake City.

- Jeg tenkte ikke på OL før sesongstart, men nå er tankene der.

Hun legger på treningsdosene med 140 i årets sesong, og er totalt oppe i 600 timer.

- Det er fortsatt 200 timer mindre enn Bente Skari, men jeg har en langtidsplan og skal være på topp under Torino- OL i 2006, sier Skofterud.

- Hvordan er det mulig å bli god på ski når du kommer fra Østfold?

- Jeg har trent mye på rulleski og tok fem gull i VM i fjor. Ellers er det en flott løype i Askim. Men jeg flyttet til skigymnaset på Hovden i 1996 for å utvikle meg, sier Skofterud.

- Tøff som få

Landslagstrener Svein Tore Samdal mener Vibeke har alle forutsetninger for å bli en toppløper i åra framover.Sivil status: SamboerBosted: HovdenLangrennsmeritter: 5 gull fra VM på rulleski i fjor. 13. plass på tremila i Holmenkollen i fjor.Målseting: OL-gull i Torino i 2006Aktuell: Tok tredjeplassen på 5-kilometeren i verdenscupen lørdag. I går ble hun nummer to på sprinten.

- Vibeke er tøff som få, har en utrolig offensiv tankegang og handler deretter. Hun kan like gjerne komme til OL-finalen i Salt Lake City som til finalen her i Cogne, sier Samdal til Dagbladet.

Vibeke skryter tilbake:

- Svein Tore har gjort en kjempejobb.

Motstandere i finalen var Katerina Neumanova, Julija Tsjepalova og Hilde Gjermundshaug Pedersen (37).

- Jeg prøvde å slå Katerina i siste bakken. Hun var likevel utrolig sterk og jeg hadde neppe slått henne på oppløpet.

Gjermundshaug Pedersen sleit seg inn til en tredjeplass.

- Det var yngst og eldst på pallen på det norske laget og det er utrolig artig, sier Vibeke Skofterud.

TØFF: - Vibeke er tøff som få, har en utrolig offensiv tankegang og handler deretter, sier trener Svein Tore Samdal til Dagbladet. Her ligger Skofterud først i løypa i Cogne, Italia, foran lagvenninne Hilde Pedersen og svenske Anna Dahlberg.Foto: MARCO TROVATI/AP
Hele Norges coronakart