Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ståle Solbakken og FCK i Europa League

Dyktighet mot Ajax og flaks i trekningen kan gjøre Solbakkens FCK til årets sensasjon

Ståle Solbakken har brutt ny barriere med FC København. Nå leker han med tanken om semifinale i Europa League.

MØTER AJAX: FCK og manager Ståle Solbakken møter Ajax i Europaligaen i kveld. Foto: Scanpix Denmark/Ida Guldbaek Arentsen
MØTER AJAX: FCK og manager Ståle Solbakken møter Ajax i Europaligaen i kveld. Foto: Scanpix Denmark/Ida Guldbaek Arentsen Vis mer

KØBENHAVN (Dagbladet): FC København har for første gang i klubbens korte historie - Kjøbenhavns Boldklubb og Boldklubben 1903 ble til FCK 1. juli 1992 - gått videre fra et europeisk cupspill. Selv om det for mange «bare» handler om Europa League er det en betydelig milepæl. Men det skal ikke stoppe der selv om Ajax er neste hinder.

Klarer FC København av den biten kan hell og lykke ta dem lenger enn noen hadde våget å drømme om på forhånd.

I det øyeblikket Ludogorets var slått i 16-delsfinalen, og Ajax trukket til kveldens første akt av åttendelsfinalen i Parken, vurderte Ståle Solbakken klubbens muligheter. Han likte det han så. For selv om Ajax opererer med et budsjett som er dobbelt så stort som FCK, minst, så er de ikke dobbelt så gode.

Og i Europa har de en tendens til ikke å være seg selv.

- Ajax har nok bedre spillere enn oss, men jeg føler vi har en god mulighet fordi de er litt forsiktige i Europa, sier Ståle Solbakken til Dagbladet.

- Følelsen hadde riktignok vært enda bedre om vi fortsatt hadde hatt Thomas Delaney (solgt til Werder Bremen i januar) sammen med William Kvist på midten, men sånn er denne klubben - vi selger våre beste spillere når tiden er inne. Men jeg er sikkert på det blir jevnt og at det mest sansynlig blir avgjort helt mot slutten av den andre kampen.

- Kommer vi ut på topp da kan alt skje.

Gjennom åttendelsmøter som Lyon-Roma, Rostov-Manchester United, Schalke 04-Borussia Mönchengladbach og Olympiakos-Besiktas vil fire trøblete opponenter automatisk forsvinne i denne runden. Fra den belgiske fighten melom Gent og Genk vil det åpne seg en dør til semifinalen. Og det er den Ståle Solbakken har plukket ut som veien til det (nesten) utenkelige om FCK gjør jobben mot Ajax.

Og da kan virkelig alt skje.

- Så lenge vi slo Belgias beste lag (Club Brugge) 4-0 hjemme og 2-0 borte i gruppespillet i Champions League før jul så bør vi jo ha en god mulighet til å slå ikke fullt så gode lag fra den samme ligaen i en eventuell kvartfinale, sier FCK-treneren. - Det er sånn jeg ser det. Men vi må ikke bare slå Ajax, vi må ha flaks i trekningen også. Det er veldig langt dit.

- Kan dere vinne Europa League?

- Nei, jeg tror ikke det. Vi er ikke store nok. Og gode nok.

- Men når Monaco og Porto kan spille Champions League-finale (3-0 Porto med Jose Mourinho i 2004) forteller vel historien at mulighetene er større enn folk flest er villig til å innrømme?

- Det kan du godt si. Men jeg ser ikke oss der. Vi har et bra lag, ja, men ikke så bra som den utgaven vi hadde 2010/2011da vi spilte jevnt med Barcelona i tre av fire omganger (1-1 i Parken, 2-0 Barca på Camp Nou). Vi savner litt ekstra kvalitet her og der, Delaney er allerede nevnt, og i kveld skulle jeg gjerne hatt Benjamin Verbich (kant) på banen. Men likevel liker jeg sjansene våre, vi er jo et lag som (nesten) ikke taper (17-7-0 52-9 og ledelse med 12 poeng i ligaen).

- Det er sånne kamper som denne mot Ajax som er viktig for FCK.

Over 30 000 billetter er solgt til kveldens fest i Parken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media