Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dynamo Kiev vurderer å lage egen tribuneseksjon for svarte

På grunn av rasisme.

SJOKKERTE IGJEN: Dynamo Kiev ble straffet for rasisme på tribunen av UEFA så seint som i mars i år. Nå risikerer de ny straff. Klubbens mulige løsning på problemet er imidlertid oppsiktsvekkende. Foto: STR / NurPhoto / NTB Scanpix
SJOKKERTE IGJEN: Dynamo Kiev ble straffet for rasisme på tribunen av UEFA så seint som i mars i år. Nå risikerer de ny straff. Klubbens mulige løsning på problemet er imidlertid oppsiktsvekkende. Foto: STR / NurPhoto / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): At det forekommer rasistiske hendelser under fotballkamper i Øst-Europa kommer dessverre ikke som noen overraskelse.

UEFA har en rekke ganger de siste årene sett seg nødt til å straffe klubber for stygge hendelser. Likevel ser problemet ut til å fortsette.

Nå kan Dynamo Kiev innføre et - mildt sagt - oppsiktsvekkende tiltak. Den ukrainske storklubben vurderer nemlig å lage en egen tribuneseksjon for svarte.

Vil segregere I hvert fall ifølge, Volodimir Spiltsjenko, direktør for Olympiastadion i Kiev, der Dynamo spiller sine hjemmekamper. Han ønsker nemlig å komme rasismen til livs ved å segregere tribuneseksjonene.

- Vi skal kanskje forsøke å lage en egen seksjon (for svarte fans) for å unngå rasisme, sier han, ifølge Washington Post.

Spiltsjenko kom ikke på ideen selv, men reagerte positivt da en journalist foreslo å segregere tribunen. Han kalte det for en «god idé» og sa at han sannsynligvis «ville lytte til innspillet».

Stadiondirektørens utspill kommer etter de stygge scenene på tribunen da Dynamo Kiev spilte 0-0 mot Chelsea på hjemmebane i Champions League forrige uke.

Ble angrepet Da ble fire svarte menn på tribunen angrepet av andre tilskuere. Den eneste grunnen til at de ble slått etter og kjeppjagd fra tribunen var tilsynelatende at de ikke hadde riktig hudfarge.

På torsdag åpnet UEFA en disiplinærsak etter å ha fått tilsendt en video av hendelsen av antidiskrimineringsnettverket Football Against Racism in Europe (FARE).

- Denne forferdelige hendelsen reflekterer den pågående virkeligheten i fotballen sentralt og øst i Europa, sier FARE-direktør Piara Powar til The Guardian.

Det er forventet at UEFA kommer med en avgjørelse i saken tirsdag. Dynamo Kiev ble straffet rasisme seinest i mars, da laget møtte Everton.

STYGGE SCENER: Spillerne ante sannsynligvis lite om de stygge scenene som utspant seg på tribunen under kampen mellom Dynamo Kiev og Chelsea forrige uke. Foto: NTB Scanpix
STYGGE SCENER: Spillerne ante sannsynligvis lite om de stygge scenene som utspant seg på tribunen under kampen mellom Dynamo Kiev og Chelsea forrige uke. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling