Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dype OL-skygger etter nye dopingpåstander

Liste med 225 navn fra 39 forskjellige land.

DYPE SKYGGER. Det ligger dype skygger under OL-ringene. Det skal eksistere ei liste der hele 225 utøvere med for høye blodverdier befinner seg. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
DYPE SKYGGER. Det ligger dype skygger under OL-ringene. Det skal eksistere ei liste der hele 225 utøvere med for høye blodverdier befinner seg. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Verden kan stå foran en enorm dopingskandale.

I følge den engelske avisa Daily Telegraph skal det eksistere ei liste med hele 225 navn på idrettsutøvere som er avslørt med for høye blodverdier.

Det gjelder perioden 2006 til og med 2008.

Den engelske avisa skal ha blitt forevist lista av det tyske TV-selskapet ARD, som står bak tre dokumentarer om den skjulte dopingen.

En skandale som nå kan være i ferd med å øke kraftig i omfang.

Dokumentasjonen skal ha blitt overlevert av et konstituert medlem av antidopingutvalget i IAAF, det internasjonale friidrettsforbundet.

Fra 39 nasjoner I følge Daily Telegraph består lista av utøvere fra hele 39 forskjellige nasjoner.

Det skal være 58 russiske navn på lista.

Men det skal også være 25 kenyanere der.

Og i følge Daily Mail skal navnet til en av de største stjernene i britisk friidrett også befinne seg på denne dopinglista.

Tre gullmedaljevinnere fra OL i London 2012 er blant navnene.

Det dreier seg om for høye konsentrasjoner av hameoglobin ved ulovlig bruk av erythropoietin, også kalt EPO.

KRITISK TIL ANTIDOPINGARBEIDET. Tidligere president i WADA Dick Pound har vært kritisk til mangel på handling fra IAAF rundt påstandene om systematisk russisk doping, i følge Daily Mail. Foto: AP.
KRITISK TIL ANTIDOPINGARBEIDET. Tidligere president i WADA Dick Pound har vært kritisk til mangel på handling fra IAAF rundt påstandene om systematisk russisk doping, i følge Daily Mail. Foto: AP. Vis mer