Dypfryst blod

Thomas Alsgaard og Vegard Ulvang støtter forslaget om å tappe tre istedenfor to blodprøver ved dopingtester. Da kan to av prøvene dypfryses og granskes på nytt når forskerne har utviklet metoder som avslører medikamenter dopingjegerne ikke finner i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

VELDIG BRA: Thomas Alsgaard bifaller forslaget om å fryse ned blod etter dopingtester.

- Alle metoder som virker skremmende er positive. Det brukes mange midler som dopingjegerne ikke vet om, sier Thomas Alsgaard.

- Et meget kløktig forslag. Veldig bra om de kan fryse ned prøvene og gjøre noe i etterkant. Det kan være nok med to- tre år. Dette kan skremme noen fra å gjøre noe som ikke er lovlig, sier Vegard Ulvang.

Til i dag har dopingsynderne bare økt forspranget til dopingjegerne. EPO og veksthormoner lar seg i dag ikke avsløre med juridisk holdbare metoder. Men misbrukerne kan aldri mer føle seg trygge om professor Roald Bahr ved Norges idrettshøgskole får gjennomslag for ideen om å innføre en C-prøve.

Riset bak speilet

Bahr er leder i Norsk idrettsmedisinsk forening, og har fått seksjonsleder Rune Andersen i Norges Idrettsforbunds antidopingarbeid til å arbeide med muligheten for å tappe en tredje blodprøve av dem som testes. Dette blir riset bak speilet juksemakerne aldri blir kvitt.

- En dag kan vi sende et hyggelig brev og be misbrukerne sende medaljen de vant tilbake i posten, sier Bahr.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer