Dypt religiøse Nisja takket Viking-fansen med bibelvers

- Jesus en viktig del av livet mitt.

TOK FARVEL:  Vidar Nisja (i midten) tok søndag kveld farvel med Viking stadion etter ni år i klubben. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
TOK FARVEL: Vidar Nisja (i midten) tok søndag kveld farvel med Viking stadion etter ni år i klubben. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

STAVANGER (Dagbladet): Vidar Nisja er en av spillerne med lengst fartstid i klubben i årets Viking-tropp. Søndag kveld, da Viking slo Mjøndalen 3-1, tok midtbanespilleren fra Hå farvel med Viking stadion.

- Det var kjekt å få lov å være med å snu dette, og at jeg fikk spille hele den andre omgangen, sier 29-åringen.  

- Jeg har spilt noen kamper fra start, men de fleste fra benken de senere åra. Dette var kanskje litt oppsummerende, ler han med glimt i øyet.

Interesse fra andre klubber - Det er noen eliteserieklubber som har vist interesse. Jeg vil ikke si hvilke helt enda, før det er i boks.

Nisja mener at han fortsatt har noen gode år igjen i seg.

- Jeg kan bidra med å score mål, komme inn i boksen og være med på å avgjøre kamper. Jeg mener at jeg er en god offensiv spiller. Det er først og fremst der jeg vil bli brukt.

- Bygger livet mitt på Jesus Nisja valgte å skrive et åpent brev til fansen, der han avsluttet med et bibelvers. I avskjeden skriver han følgende:  

«Helt til slutt vil jeg bare minne om at selv om det ikke har blitt mange medaljer i mine snart ni år som Viking-spiller, så kan den viktigste seierskransen ikke vinnes på noe idrettsanlegg i hele verden.

KLUBBHELT: Vikings supporterskare takket Nisja tilbake i går. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
KLUBBHELT: Vikings supporterskare takket Nisja tilbake i går. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer

Derfor vil jeg avslutte med Paulus sine ord til filipperne:

«Mine søsken, jeg tror ikke om meg selv at jeg har grepet det. Men én ting gjør jeg: Jeg glemmer det som ligger bak, og strekker meg etter det som er foran, og jager fram mot målet, mot den seierskransen som Gud fra det høye har kalt oss til i Kristus Jesus.» (Filipperne 3, 13-14.)»

Etter kampen mot Mjøndalen utdyper han enda mer om hvorfor han gjorde akkurat det. 

- Jesus er en viktig del av livet mitt. Det er det jeg bygger på. Det er første gang jeg har gjort noe slikt på eget initiativ, men jeg følte det var naturlig å gjøre det når jeg skulle oppsummere både oppturer og nedturer, avslutter han.