<strong>ENGASJERT:</strong> Fotballandslaget poserer med t-skjortene der det står «Erkeengler». Omar Elabdellaoui og Mohamed Elyounoussi er to av profilene som har engasjert seg mest. Foto: Privat
ENGASJERT: Fotballandslaget poserer med t-skjortene der det står «Erkeengler». Omar Elabdellaoui og Mohamed Elyounoussi er to av profilene som har engasjert seg mest. Foto: Privat Vis mer

Dypt rørt av landslaget

- Viser at de har et veldig godt hjerte, sier mannen som mistet to sønner i tragedien på Lørenskog i sommer.

Publisert
Sist oppdatert
  • Nord-Irland - Norge, klokka 20.45 mandag

BELFAST (Dagbladet): Her poserer spillerne på fotballandslaget med hver sin t-skjorte som det står «Erkeengler» på.

Budskapet har en dypt tragisk bakgrunn fra Lørenskog utenfor Oslo i sommer: To gutter på ett og sju år ble revet bort fra livet. Moren er siktet for drap. Faren har vært i bunnløs sorg. For å få hjelp til å gå videre, opprettet han stiftelsen «Erkeengler».

Formålet er å minne de to sønnene og hjelpe familier med dårlig råd, sånn at barna kan drive med idrett og fritidsaktiviteter.

<strong>STØTTE:</strong> - Det betyr mye for arbeidet vårt at landets fremste rollemodeller fronter saken vår, sier faren. Foto: Privat
STØTTE: - Det betyr mye for arbeidet vårt at landets fremste rollemodeller fronter saken vår, sier faren. Foto: Privat Vis mer

- Det handler om å utgjøre en forskjell i nærmiljøet på Lørenskog. Vi vil senke terskelen for å involvere barn og holde dem i idretten, forteller faren, som av hensyn til saken ikke ønsker å stå fram med navn.

Men hvordan klarte han å få fotballandslaget til å stille opp på bilder med t-skjortene? Fredag tapte Norge 2-1 for Østerrike på Ullevaal. Mandag venter Nord-Irland på Windsor Park. Laget ankom Belfast i formiddag.

- Noen av mine nærmeste venner kjenner Omar Elabdellaoui og Mohamed Elyounoussi. Jeg forhørte meg med en kompis om han kunne spørre gutta om de ville støtte «Erkeengler» og stille opp på et bilde, sier faren til Dagbladet.

<strong>OPPTATT AV BARN OG UNGE:</strong> Omar Elabdellaoui er visekaptein på landslaget. I sommer gikk han fra Olympiakos til Galatasaray. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
OPPTATT AV BARN OG UNGE: Omar Elabdellaoui er visekaptein på landslaget. I sommer gikk han fra Olympiakos til Galatasaray. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
<strong>OPPTATT AV BARN OG UNGE:</strong> Mohamed Elyounoussi spiller til vanlig på Celtic. Foto: NTB scanpix
OPPTATT AV BARN OG UNGE: Mohamed Elyounoussi spiller til vanlig på Celtic. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Fredag dro jeg til hotellet der landslaget bor i Oslo. Jeg leverte 20 t-skjorter i resepsjonen. Etter en stund sendte Omar bilde av hele laget med t-skjortene.

- Hva tenkte du da?

- Jeg ble dypt rørt og satte stor pris på det. Det betyr mye for arbeidet vårt at landets fremste rollemodeller fronter saken vår. Takket være landslagsgutta kan vi nå ut til mange flere, og få enda mer støtte til å skape muligheter for lek, moro og fritidsaktiviteter til barn og unge.

Han fortsetter:

- Jeg hadde håpet at han skulle dele ut t-skjortene til alle lagkameratene. Men jeg hadde ikke forventet at hele laget skulle stille opp på et slikt bilde. Det viser at de har et veldig godt hjerte.

NATIONS LEAGUE: Vi ser tilbake på Norges tap mot Østerrike, og retter blikket framover mot mandagens møte med Nord-Irland. Moi Elyounoussis frekke triks på trening, Sander Berge forklarer hands-situasjonen og vi snakker litt om sosiale medier. Video: Rødt Kort Vis mer

Omar Elabdellaoui og Mohamed Elyounoussi spiller for henholdsvis Galatasaray og Celtic. I en felles uttalelse til Dagbladet sier de:

- «Erkeengler» har et sterkt budskap om å få barn i sitt lokale miljø til å delta i lek, idrett og friidrettsaktiviteter. Som idrettsutøvere har vi vært avhengige av å ha mulighet til å spille på baner. Det er en ideell stiftelse som aktivt jobber for at barn og unge skal få like muligheter til å delta i lek og friidrettsaktiviteter. Da vi introduserte gutta for den sterke historien, og det gode formålet, var det enkelt å få ja. Alle barn og unge fortjener tilgang til lekeplasser, idrettsplasser – og å kunne ha råd til å være en del av en idrettsklubb.

Faren påpeker at det til dels har utviklet seg et beinhardt miljø på Lørenskog.

- Vi gir økonomisk støtte til idrettslag, som gir dette videre til barn og unge fra lavtlønnede familier. Dette skal dekke kontingenter og idrettsutstyr, slik at barn og unge skal få muligheten til å drive med idretten de ønsker.

- Hvordan har responsen vært?

- Enorm. Stiftelsen ble etablert 14. august. Det første døgnet hadde vi 30.000 besøkende på nettsida. Folk kan også følge oss på Instagram. Vi hadde et mål om å samle inn én million kroner i løpet av 2020. Det har vi klart med god margin allerede.

Gutta på fotballandslaget har også signert drakter som stiftelsen skal auksjonere bort – og der pengene skal gå til gode formål.

<strong>ATTRAKTIVT:</strong> En signert landslagstrøye skal auksjoneres bort. Inntektene går til stiftelsen. Foto: Privat
ATTRAKTIVT: En signert landslagstrøye skal auksjoneres bort. Inntektene går til stiftelsen. Foto: Privat Vis mer

- Vi har fått haugevis av drakter. En av de kuleste vi har fått hittil, er en signert Liverpool-drakt fra Champions League-finalen i 2005. Vi fikk den fra supporterklubben og her er navnet til alle de store profilene.

Faren har hatt det tøft, men insisterer på at han ikke vil være noen hovedperson. Alt som handler om saken vil han av hensyn til etterforskningen ikke si noe om.

- Stiftelsen skal hedre guttene og gi dem evig liv gjennom bidrag til nærmiljøet, forteller han.

FALT OM: En spiller på det norske herrelandslaget i fotball falt om på spillerhotellet mandag. Video / reporter: Rødt Kort / Fredrik Filtvedt Vis mer

Landslagets mediesjef, Svein Graff, bekrefter at det var viktig for spillerne å vise støtte:

- Stiftelsen tok kontakt med noen av spillerne, sier han.

- De ville vise sin støtte, samlet laget og tok et gruppebilde med landslaget for å støtte minnefondet og uttrykke medfølelse.

Laget har vært samlet i Oslo siden mandag. Nå er det Belfast og Nord-Irland som gjelder.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer