Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dyre spillere - billige baklengsmål

I vonde gamle Sovjet-dager ville det luktet Sibir av tabbene Marcel Desailly og Carlo Cudicini gjorde mot Blackburn. Det nye russisk-styrte regimet på Stamford Bridge kaller det bare gaver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): - Men vi kan ikke fortsette sånn, sier Chelsea-manager Claudio Ranieri. - Selv om feil skjer i fotball, må det bli en stopp på det forsvarsspillet vi leverte i denne kampen. For med overtaket vi hadde spillemessig, og innimellom var det strålende fotball også, helt fantastisk vil jeg si, så skulle vi drept dem.

- Men det var ikke bare bak i laget vi hadde problemer. Vi burde absolutt scoret flere mål.

Blackburn har seks seirer og fire uavgjort i PL-karrieren på Stamford Bridge. I går ordnet Andy Cole 1- 0 etter bare 19 sekunder. Desailly dummet seg ut på sidelinja, Matt Jansen crosset ballen og midt foran mål brukte Cole sin første berøring til å klemme en volley hardt ned i hjørnet. Og der og da gikk det et lite støkk gjennom den nye milliardbedriften vest i London.

Det ble ikke ro før Adrian Mutu gjorde 1- 1 på vei til pause.

Gedigen keepertabbe

Og så skulle Chelsea bygge på det, bare øse på og krabbe opp på siden av Manchester United og Arsenal på tabellen. Isteden gikk det galt igjen. Cudicini prøvde å fange en crossball med fiolingrep, misset selvfølgelig så det sang, og på baksiden sto like selvfølgelig Andy Cole. Og jeg skal ikke påstå at det var hans andre berøring, men han hadde i hvert fall ikke vært synlig på 57 minutter. Da han scoret sitt andre.

- Cole var enorm, han scoret på sjansene og vi var gode bakover, sier Blackburn-manager Graeme Souness. Jeg tror ikke det er så mange som vil reise herfra med poeng.

Åpenbar misunnelse

Samtidig gir Souness Chelsea en god mulighet til å vinne ligagullet:

- Når du ser på spillerne de har, kan du ikke unngå å bli litt misunnelig. Det er verdensklasse over hele linja. Situasjonen er unik og jeg kan ikke gjøre annet enn å smile. Og ønske dem lykke til.

Joe Cole, William Gallas, Emmanuel Petit og Hernan Crespo startet på Chelsea-benken i går. På tribunen satt Celestine Babayaro, Mario Stanic, Mario Melchiot, Eidur Gudjohnsen, Jesper Grønkjær og en hel del andre. Og når Real Madrids Claude Makelele trolig skriver under før overgangsvinduet lukkes ved midnatt, blir det ikke lettere å få plass i startelleveren.

Dermed har man allerede begynt å snakke om julesalg på Stamford Bridge.

- Det blir greit når vi ikke kan kjøpe flere spillere, sier Ranieri og smiler. - Fra og med i morgen kan jeg konsentrere meg utelukkende om de jeg har.

DEBUT: Nyinnkjøpte Hernan Crespo fikk 15 minutter for å gjøre seg kjent med omgivelsene.