Dyrene som prøver å ta opp arven etter Paul

Men det er tungt å følge i blekksprut-legendens tentakkelspor.

LEGENDE: Blekkspruten Paul døde i 2010, måneder etter suksessmesterskapet i Sør-Afrika. I VM tippet Paul riktig resultat i syv kamper på rad, sjansen for det er 1/256. Foto: SCANPIX/AFP/PATRIK STOLLAR
LEGENDE: Blekkspruten Paul døde i 2010, måneder etter suksessmesterskapet i Sør-Afrika. I VM tippet Paul riktig resultat i syv kamper på rad, sjansen for det er 1/256. Foto: SCANPIX/AFP/PATRIK STOLLAR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

For to år siden ble blekkspruten Paul verdenskjent da han tippet riktig vinner av åtte kamper i fotball-VM. Hans firbeinte EM-arvtakere lykkes ikke fullt så godt.

Paul stjal overskriftene under VM i Sør-Afrika da han forutså vinnerlaget i Tysklands sju kamper, samt i finalen der Spania slo Nederland. Etter turneringen gikk han av med pensjon og ble senere stedt til hvile med legendestatus.

Siden den gang har fotballverdenen lengtet etter et nytt dyr som kunne ta over Pauls oppgaver.

Det er her ilderen Fred, elefanten Citta, grisen Funtik, kua Yvonne og flere kommer inn.

Særlig fordi det ble hevdet at Paul var tysk - noe som siden VM har blitt diskutert heftig - er det mange kopier av ham i Tyskland. Pølsehunden Sissi fra München og blekkspruten Rosi fra Rosenheim, for å nevne to.

De to sistnevnte måtte riktig nok gå av med tidlig pensjon etter å ha spådd Bayern München som vinner i mesterligafinalen. Tyskerne tapte for Chelsea. Og akkurat som Sissi og Rosi, har de andre dyrene som nå forsøker seg på å spå utfallet av EM, fått det tøft.

Ilderen Fred, som bor i dyrehagen i Kharkiv, er EM-byens eget svar på Paul. Han er valgt ut av fansen til det lokale laget Metalist, men har ikke helt klart å følge i blekksprutens spor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer