Dyrere enn Carew (75. mill.)

Manchester Uniteds kjøp av John Obi Mikel er ifølge Lyn-direktør Morgan Andersen tidenes dyreste overgang fra Norge.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): I går kveld ble Lyns stortalent presentert som Manchester United-spiller. 18-åring har skrevet under på en fireårskontrakt fra 1. januar 2006.

-  Jeg vil tro det er den dyreste overgangen i norsk fotball, sier Lyns klubbdirektør Morgan Andersen til Dagbladet.

-  Carew gikk til Valencia fra Rosenborg for 75 millioner...?

-  Jeg vil ikke kommentere tall. Men i en totalpakke så tror jeg dette er den største handelen, ja, hevder Andersen.

Avtalen med United ble forhandlet uten hjelp av agenter. I avtalen ligger også en intensjon om talentsamarbeid mellom Oslo-klubben og Premier League-giganten.

Bergs trøye

John Obi Mikel skal spille i Lyn ut denne sesongen, men når Tippeligaen har sommerferie vil nigerianeren være med den engelske storklubben på Asia-turné.

-  Alex Ferguson ønsker å matche Mikel forsiktig. Og han stoler på at han blir godt tatt vare på her i Lyn med Henning Berg som trener, sier klubbdirektør Andersen.

John Obi Mikel sjøl var lettet over at spekulasjonene om hans fotballframtid endelig var over. 18-åringen var også i Chelseas søkelys. José Mourinho har til og med omtalt han som «gullet». I går ble det rappet av United.

-  De siste månedene har det vært galskap. Men dette er en drøm som går i oppfyllelse, sier Obi Mikel til Dagbladet. Han arver Henning Bergs trøyenummer 21 i United.

Tilstede på pressekonferansen i går var også Jim Ryan - sjefen for Uniteds ungdomsprogram.

-  Obi kan bli fremragende, sier Ryan.

I BOKS: Lyns stortalent John Obi Mikel fikk aldri noe konkret tilbud fra Chelsea. Det benyttet Manchester United seg av. Trener Henning Berg (t.v.) og Direktør Morgan Andersen er nok fornøyd med tidenes overgangssum.