Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dyrere på Bislett enn Ullevaal

Vålerenga har utsatt banevalget for neste sesong. - Selv om Bislett har lav leie, er det dyrere for oss å spille der enn på Ullevaal Stadion, sier Geir Ugland Jacobsen, direktør i Vålerenga Fotball ASA, til Dagbladet.

Hvis Vålerenga velger Ullevaal som ny hjemmearena, må klubben betale 70 000 kroner pluss 15 kroner per tilskuer i baneleie. Da er alt vakthold inkludert. En kamp med 10 000 tilskuere, vil eksempelvis gi en baneleie på 220 000 kroner. I tilbudet fra Ullevaal inngår et 80-talls VIP_og sponsorplasser med to retters middag. Klanen får et eget telt til disposisjon på Bergbanen, og 3000 faste ståplasser på tribunen.

- Dårlig tilrettelagt

- I motsetning til på Ullevaal, er alt dårlig tilrettelagt på Bislett. På hver hjemmekamp må vi stille med 150 frivillige, og leie vakter fra Oslo Politis Idrettslag, vanlig politi og Securitas. Selv om Bislett har lavest leie, kommer vi best ut av det økonomisk om vi spiller på Ullevaal. Det negative er at arenaen er så stor, sier Geir Ugland Jacobsen.

Kongelosje mot årskort

Etter det Dagbladet erfarer, har Vålerenga måttet presse Park- og idrettsvesenet i Oslo kommune for at den såkalte kongelosjen på Bislett skal inngå i en eventuell ny leieavtale. Park- og idrett ville ha kongerommet selv, men er nå villig til å gi det fra seg mot å få endel årskort på hovedtribunen til Vålerenga-kampene.

Plassene i kongelosjen på Bislett kan Vålerenga selge for minst 15 000 kroner per stol.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling