Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dyreste hesten som noen gang er solgt i Norge

Norske eiere fikk et tilbud de ikke kunne avslå.

NORGESHISTORIENS DYRESTE: Cabachon selges til Ukraina for opp mot 30 millioner kroner ifølge nettsted. Foto: Hesteguiden.com
NORGESHISTORIENS DYRESTE: Cabachon selges til Ukraina for opp mot 30 millioner kroner ifølge nettsted. Foto: Hesteguiden.com Vis mer

Cabachon (8) kjøres fredag til sin nye eier i Ukraina. En av de norske eierne sier de fikk et bud de ikke kunne avslå.

Delier Kristin Andersen bekrefter salget av Cabachon overfor nettstedet hest.no.

Hun er blitt enig med medeier Ib Kirk om ikke å kommentere detaljene rundt prisen, men innrømmer raskt at Cabachon blir den dyreste hesten som noen gang er solgt ut av Norge.

Hest.no mener de har sikre kilder på at prisen på den norske spranghesten ligger på rundt fire millioner euro, opp mot 30 millioner kroner. Etter flere ukers forhandlinger med Aleksandr Onysjtsjenko, lederen for Ukrainas landslag, er eierne enige om en pris de mener de ikke kan takke nei til.

- Det er vanvittig mye penger. Når man kommer opp i slike beløp er det en risiko ikke å selge, sier Andersen, som bedyrer at hun gjerne skulle beholdt den åtteårige hingsten.

Den rutinerte sprangrytteren Stein Endresen har over lengre tid klassifisert Cabachon som Norges beste hest, og den beste han har ridd. Han synes salget er trist.

- Jeg synes det er veldig synd, men de er tilbudt en pris de ikke kan si nei til. Det er jo det som problemet med så gode hester, sier Endresen.

Den opprinnelige tanken var å bygge et OL-lag rundt Cabachon. Den nye strategien går nå ut på økt satsing på yngre hester.

- Jeg sa at dette skulle være den siste gode hesten jeg skulle ri opp, men nå må jeg jo finne meg en ny hest.

- Det er et tap for sporten akkurat nå, men å selge en hest for den prisen gjør at man får muligheter til å satse større på sikt, tilføyer Endresen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media