Ski-VM i Lahti 2017

Dyrhaug ble vraket fra tremila og spurt om han tok fra Emil Iversen plassen: - Jeg har vært sykt motivert

Fra skademareritt til VM-bronse. 

Lahti 20170301 : Lahti2017 : VM på ski. Niklas Dyrhaug på herrenes 15 km klassisk .  Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
Lahti 20170301 : Lahti2017 : VM på ski. Niklas Dyrhaug på herrenes 15 km klassisk . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LAHTI (Dagbladet): Da Niklas Dyrhaug slo igjennom i sesongavslutningen i Falun i mars 2012, ble han umiddelbart spådd en stor karriere som langrennsløper.

Så kom nedturen omtrent med en gang.

- Jeg skal ta en kort versjon av den historien her, sier Niklas Dyrhaug etter at den internasjonale pressekonferansen i Lahti er over.

Han har akkurat tatt sin første individuelle medalje i et mesterskap og kjenner på gleden av å endelig å ha lykkes. Det har ikke vært en selvfølge at han sitter her.

- Jeg hadde vel på en måte et gjennombrudd i 2011/12-sesongen og fikk min første pallplass på minitouren i Falun. Så kom jeg inn på landslaget, fikk mykoplasma-virus, og var egentlig ute i halvannet år. Så har jeg jobba meg tilbake, og de siste to, tre årene har jeg vært stabil god i toppen. Men denne sesongen her har egentlig vært ganske tung fordi jeg var skada i høst. Jeg har ikke sagt så mye om det, egentlig, fordi jeg har prøvd å fokusere på å bli bra, forteller han.

Vrakinga

En rulleskiulykke i oktober ødela hofta hans. Han sleit med smerter i tre måneder, og det er først den siste tida han har kjent at alt har vært som det skal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer