TRANGT OM PLASSEN: Det var lite rom for krumspring i løypa på dagens fellestart i Oberstdorf. Staver og ski knakk som bare det underveis. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån
TRANGT OM PLASSEN: Det var lite rom for krumspring i løypa på dagens fellestart i Oberstdorf. Staver og ski knakk som bare det underveis. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån Vis mer

Niklas Dyrhaug gikk seks kilometer med brukket ski og feil stav

Dyrhaug nådeløs mot dagens renn: - Burde aldri gått

For trangt, mener de norske løperne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

OBERSTDORF (Dagbladet): Regnet kom i en stri strøm i Oberstdorf i dag også, men det var ikke det som var problemet da herrene gikk 15 kilometer fellesstart i skøyting i dag.

Med 70 mann på startstreken i de gamle løypene i Oberstdorf, visste alle at det kom til å bli trangt.

En av dem som virkelig fikk unngjelde underveis var Niklas Dyrhaug. Plutselig sto han uten ski og med en stav. Utstyret var brukket og ødelagt etter et sammenstøt i løypa.

- Du står der og tenker på om du virkelig skal fullføre løpet eller hva du skal gjøre. Men så så jeg at Perry kom løpende på et 200-metersløp over snøen med en ski og en stav, så da gikk jeg videre, sier Dyrhaug.

63. plass

Han forteller at han måtte velge den minst ødelagte av konkurranseskiene sine, samtidig som han tok på seg smøreren Perry Olssons treningsski.

Det var seks kilometer igjen til mål da det skjedde.

- Jeg gikk resten av løpet med en treningsski, en brukket ski og en jalla-stav, sier han.

Det endte altså med en fryktelig skuffende 63. plass på dagens fellesstart. Dyrhaug er kritisk til at arrangøren gjennomførte fellesstarten i skøyting, til tross for at de måtte legge om løypa.

- Det burde aldri vært arrangert fellesstart i skøyting her i dag. Det er ikke plass i løypene, sier Dyrhaug.

- Det beste hadde vært å kjørt en klassisk-sprint i stedet, fortsetter han.

Sundby enig

Det var altså distansen som ble avlyst på grunn av sterk vind og trær som falt over løypa i går. Lenge var det et alternativ å kjøre den i stedet for fellesstarten i dag.

- Jeg er helt enig i at løypa ikke passer til en fellesstart, men likevel får vi gått en skirenn. Det er jeg fornøyd med, sier Martin Johnsrud Sundby.

Sundby forteller at de norske gutta hadde avtalt på forhånd at de skulle passe på hverandre underveis. Bortsett fra Dyrhaug klarte de det.

- Jeg fikk ikke med meg alt som skjedde med Niklas, det var kjempeuheldig, men som lag løser vi ting veldig bra i dag. Veldig mange andre nasjoner kløner det til underveis, mens vi ligger langt framme og preger løpet. Vi beskytter hverandre litt i front, sørger for at vi kan hoppe inn og ut, og jeg trengte hjelp et par ganger der jeg ikke hadde plass i feltet. Som lag gjennomfører vi nok best av samtlige nasjoner i dag, det er jeg ganske overbevist om, sier Sundby.

Dyrhaug velger å la dagens skrekkopplevelse gå fortest mulig i glemmeboka og ser fram til lørdagens fellesstart i klassisk i Val di Fiemme i stedet.

- Jeg skal kline til på den. Jeg tror ikke du finner en eneste løper i dette feltet som er mer revansjesugen enn meg nå.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer