Niklas Dyrhaugs ambivalente sesong

Dyrhaug om marerittet:
- Forferdelig tungt det som skjedde her sist

Niklas Dyrhaug var en av verdens beste langrennsløpere under Lahti-VM, men fikk likevel bare gå to skirenn. Nå vil han revansjere seg med individuelt OL-gull i Pyeongchang.

MOTIVERT: Niklas Dyrhaug tror det er mulig å vinne et individuelt OL-gull i Pyeongchang. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MOTIVERT: Niklas Dyrhaug tror det er mulig å vinne et individuelt OL-gull i Pyeongchang. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SJUSJØEN (Dagbladet): 9. februar fikk Niklas Dyrhaug den blytunge beskjeden på Natrudstilen på Sjusjøen: 29-åringen ble vraket til VM-tremila i Lahti, distansen han hadde pekt seg ut og trodde han var kvalifisert for.

Dyrhaug gamblet i NM da han gikk «all in» for å kvalifisere seg på tremilslaget til VM. Det gikk tilsynelatende etter planen da han ble nr. 2 bak Martin Johnsrud Sundby og best av de som kjempet om å ta de tre plassene ved siden av Røa-gutten.

I stedet var det Didrik Tønseth, Sjur Røthe og Finn-Hågen Krogh som fikk disse plassene. Dyrhaug var forbannet - og er fortsatt klar på at han er uenig i avgjørelsen da han møtte Dagbladet tidligere i måneden på akkurat samme sted som vrakingen fant sted.

- Det var forferdelig tungt det som skjedde her sist. Det var en tung dag. Jeg følte jeg var kvalifisert. Jeg var jo det, sier Tydal-gutten til Dagbladet.

29-åringen slet med en skade i sesonginnledningen og hadde store smerter i hoftekula før jul. Han rakk å finne formen akkurat i tide til VM, men ble vraket til flere av sine presumptivt beste øvelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.