Niklas Dyrhaugs ambivalente sesong

Dyrhaug om marerittet:
- Forferdelig tungt det som skjedde her sist

Niklas Dyrhaug var en av verdens beste langrennsløpere under Lahti-VM, men fikk likevel bare gå to skirenn. Nå vil han revansjere seg med individuelt OL-gull i Pyeongchang.

MOTIVERT: Niklas Dyrhaug tror det er mulig å vinne et individuelt OL-gull i Pyeongchang. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MOTIVERT: Niklas Dyrhaug tror det er mulig å vinne et individuelt OL-gull i Pyeongchang. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SJUSJØEN (Dagbladet): 9. februar fikk Niklas Dyrhaug den blytunge beskjeden på Natrudstilen på Sjusjøen: 29-åringen ble vraket til VM-tremila i Lahti, distansen han hadde pekt seg ut og trodde han var kvalifisert for.

Dyrhaug gamblet i NM da han gikk «all in» for å kvalifisere seg på tremilslaget til VM. Det gikk tilsynelatende etter planen da han ble nr. 2 bak Martin Johnsrud Sundby og best av de som kjempet om å ta de tre plassene ved siden av Røa-gutten.

I stedet var det Didrik Tønseth, Sjur Røthe og Finn-Hågen Krogh som fikk disse plassene. Dyrhaug var forbannet - og er fortsatt klar på at han er uenig i avgjørelsen da han møtte Dagbladet tidligere i måneden på akkurat samme sted som vrakingen fant sted.

- Det var forferdelig tungt det som skjedde her sist. Det var en tung dag. Jeg følte jeg var kvalifisert. Jeg var jo det, sier Tydal-gutten til Dagbladet.

29-åringen slet med en skade i sesonginnledningen og hadde store smerter i hoftekula før jul. Han rakk å finne formen akkurat i tide til VM, men ble vraket til flere av sine presumptivt beste øvelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer