Dyrhaug skjønner lite av den omdiskuterte stavregelen: - Det er sikkert mange som er uenig med meg

Niklas Dyrhaug vil ha enda kortere staver. 

VIL HA STRENGERE REGLER: Niklas Dyrhaug mener de nye stavreglene ikke har noen konsekvenser. Han mener FIS burde vært strengere. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VIL HA STRENGERE REGLER: Niklas Dyrhaug mener de nye stavreglene ikke har noen konsekvenser. Han mener FIS burde vært strengere. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Fredag vedtok Det internasjonale skiforbundet (FIS) en ny stavregel som har skapt store diskusjoner i langrennsverdenen.

Nå er det slik at stavlengden i klassisk langrenn maks kan være 83 prosent av kroppslengden målt med konkurransesko. Dette gjøres for å stoppe den pågående stakerevolusjonen.

Niklas Dyrhaug synes det er greit at FIS kommer med regelendringer, men mener grensene som er satt er altfor puslete - i hvert fall om FIS skal lykkes med å bremse stakeutviklingen.

- Hvis målet er å bevare klassisk langrenn, får ikke en sånn en regel på 83 prosent noen form for konsekvenser. Det er ingen som bruker så lange staver likevel, sier Dyrhaug til Dagbladet.

- Må sette en skikkelig grense

29-åringen forteller at han ikke kjenner noen løpere i verdenscupen som blir berørt av den nye regelen.

- Folk må i så fall gå med lavere staver for at det skal ha noe å si. Mange har gått opp på stavlengde de siste årene, men det er ingen som er i nærheten av å nå den grensa som er satt. Det er sikkert mange som er uenig med meg, men hvis målet er å bevare klassisk langrenn, så må de heller sette en skikkelig grense i stedet for en grense som ikke får konsekvenser?, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer