Falun, Sverige 20150301.
Ski-VM 2015 Falun.  Petter Northug tok  gullet på 5-mila. Niklas Dyrhaug (5) som ble nummer 13 gratulerer.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Falun, Sverige 20150301. Ski-VM 2015 Falun. Petter Northug tok gullet på 5-mila. Niklas Dyrhaug (5) som ble nummer 13 gratulerer. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Dyrhaug takker ja til landslagsplass

Bekrefter overfor Dagbladet.

(Dagbladet): Niklas Dyrhaug takker ja til en plass på langrennslandslaget neste sesong. Det bekrefter trønderen overfor Dagbladet.

- Ja, det blir landslagsplass, skriver Dyrhaug i en SMS til Dagbladet.

Dermed fjernes all tvil om at Dyrhaug vurderte å takke nei til landslagsplass kommende sesong.

Dyrhaug har for alvor etablert seg i verdenstoppen i år som Team United Bakeries-løper. Etter to resultatløse år som landslagsløper ble han vraket fra laget før fjorårssesongen, men var nå mer enn sportslig kvalifisert til å få tilbake den plassen for kommende år.

Da Dagbladet snakket med Dyrhaug etter femmila i Holmenkollen i mars, var han usikker på om han kom til å takke ja. Det har han nå altså gjort.

Det er allerede kjent at Petter Northug foreløpig ikke har kommet til enighet med Skiforbundet. 29-åringen som ble VM-kongen da han tok hele fire gull i Falun, har fått en utsettelse.

Løperne som blir å finne på kommende sesongs landslag i langrenn, blir offentliggjort i formiddag klokka 11. Dagbladet følger pressekonferansen direkte.