Dyrhaug utsatt for hacking: - Ekstremt ubehagelig

Tok over kontrollen av Instagram-kontoen hans.

HACKET: Det var forrige onsdag at Dyrhaug skjønte at noe var galt. Han fikk melding om «uvanlig aktivitet fra Tyrkia» på Facebook, og da gikk det opp for ham at noen prøvde å ta over profilen hans.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
HACKET: Det var forrige onsdag at Dyrhaug skjønte at noe var galt. Han fikk melding om «uvanlig aktivitet fra Tyrkia» på Facebook, og da gikk det opp for ham at noen prøvde å ta over profilen hans. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Niklas Dyrhaug opplevde nylig at noen hacket og tok over kontrollen av Instagram-kontoen hans. Langrennsprofilen har anmeldt saken, skriver NRK.

- Det viser jo bare hvor sårbart det systemet er. Det er ekstremt ubehagelig og kjedelig. Instagram er personlig og noe man har hatt i mange år, sier Dyrhaug til kanalen.

Det var forrige onsdag at Dyrhaug skjønte at noe var galt. Han fikk melding om «uvanlig aktivitet fra Tyrkia» på Facebook, og da gikk det opp for ham at noen prøvde å ta over profilen hans.

Hackerforsøket var ikke vellykket. Noen prøvde også uten hell å kapre Dyrhaugs epost og Twitter-konto. Men på Instagram gikk det ikke like bra for trønderen.

Kontoen, som har i nærheten av 70.000 følgere, ble deaktivert av vedkommende som hacket den. Torsdag var den oppe og gikk igjen, men det skjedde utenfor Dyrhaugs kontroll. 31-åringen har nå anmeldt saken.

- Jeg måtte jo det. Det er jo ID-tyveri. Jeg snakket med politiet og de synes det var lurt å anmelde det, sier han til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer