Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dyrt å være supporter

Og Start er pris-verstingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En oversikt Bergensavisen har gjort viser at prisene på supporterutstyr varierer. Og enkelte nærmer seg smertegrensen, mener talsmann i Norsk supporterallianse, Richard Jansen.

– Det varierer en del i pris, men ser du på sesongkortprisene blir du enda mer sjokkert. I fjor kostet de billigste sesongkortene 600 kroner, mens du for de dyreste måtte ut med 2.000 kroner. Når du som Bodø/Glimt-supporter må ut med 650 kroner for drakt, skjerf og caps er dette gode supporterpriser, sier Jansen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han kan imidlertid ikke gi like mye skryt til Start. Sørlands-klubben opererer med draktpris på 699 kroner. De er dyrest i årets serie.

Nest dyrest er Viking hvor drakten koster 669 kroner. Totalt må en Start-supporter ut med 999 kroner dersom han eller hun kjøper en drakt, et skjerf og en lue eller caps.

– Tar du 699 kroner for drakten, er du svært nære smertegrensen. Jeg mener at en drakt ikke bør koste mer enn 500 kroner, sier Jansen.

Må ikke kjøpe alt

Jansen har imidlertid noen gode tips for fotballsupporterne:

– Du må ikke handle alt fra klubben eller kjøpe nytt utstyr hvert år. Mange supporterklubber lager dessuten sitt eget utstyr. Det viktigste er drakten. Jeg mener alle bør bruke drakta når de er på kamp, sier han.

JUBEL I GULT: Erik Solér og publikum jublet da Start sikret seg opprykk i fjor. Men supporterne på Sørlandet må betale aller mest for å kle seg opp. FOTO: ARNT E. FOLVIK
JUBEL I GULT: Erik Solér og publikum jublet da Start sikret seg opprykk i fjor. Men supporterne på Sørlandet må betale aller mest for å kle seg opp. FOTO: ARNT E. FOLVIK Vis mer

Talsmannen mener også at klubbene ikke bør sette sammen supporterpakker.

– Det har vi ikke noe til overs for. Du skal ikke tyne supporterne. De skal få lov til å kjøpe effektene hver for seg. De mest ivrige supporterne kjøper altfor mye uansett, sier han.

500 for drakt

Jansen mener at riktig pris for drakt er 500 kroner. En caps bør ikke koste mer enn 100 kroner. Det samme mener han bør være riktig pris på skjerf.

– Å ta noe mer enn 100 kroner for et skjerf er bare tull. Prisen de betaler for å produsere disse gir dem likevel god inntjening, sier han.

(ANB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!