Øyvind Alsaker om Liverpool:

Dyster beskjed

Kommentator Øyvind Alsaker (57) gravlegger mer eller mindre Liverpools ligasesong. Han er også usikker på hvor lenge manager Jürgen Klopp (55) blir værende på Anfield, og trekker fram en drømmeovergang han mener de rødkledde bør gjennomføre til sommeren.

PROFIL: TV 2-kommentator Øyvind Alsaker. Foto: TV 2/NTB
PROFIL: TV 2-kommentator Øyvind Alsaker. Foto: TV 2/NTB Vis mer
Publisert

- Topp fire er fortsatt mulig, men det er ingenting som tyder på at de skal klare det, sånn som de framstår nå. Jeg tror det må noe energisk inn på den midtbanen, kanskje allerede i løpet av dette vinduet, om de skal få til topp fire.

Det sier Øyvind Alsaker til Dagbladet.

Han har fulgt Liverpool og engelsk fotball i en årrekke for TV 2. Ikke overraskende er han skuffet over det laget har prestert denne sesongen.

Jürgen Klopps mannskap ligger på en beskjeden 6. plass i Premier League.

Men:

- Samtidig er det veldig farlig å avskrive dette Liverpool-laget. Det er et lag som bare for et halvt år siden kjempet om alle fire titlene. Så gamle og dårlige har de ikke blitt, på et halvår. Det blir for drøyt for meg å konkludere med, advarer Alsaker.

Han fortsetter:

- Men jeg tror det blir en vanskelig vår. Virgil van Dijk er ute en måned. Problemene bare avløser hverandre, og da er det vanskelig å få det momentet du trenger for å hente de foran deg på tabellen. Derfor tror jeg det blir veldig krevende, og med den trekningen de fikk allerede i åttedelsfinalen i Champions League … Det blir tøft å ta seg videre derfra, altså.

- Så dette blir en sånn slitesesong for Klopp, mener Alsaker.

TAKKER FANSEN: Liverpool-manager Jürgen Klopp. Foto: Lindsey Parnaby / AFP / NTB
TAKKER FANSEN: Liverpool-manager Jürgen Klopp. Foto: Lindsey Parnaby / AFP / NTB Vis mer

Usikker på Klopps framtid

Regjerende mester Real Madrid venter som kjent for Liverpool i Europas gjeveste klubbturnering - med andre ord en mildt sagt hard nøtt å knekke.

Og det var nettopp det spanske storlaget som slo Liverpool i Champions League-finalen forrige sesong, mens Merseyside-klubben havnet ett fattig poeng bak Manchester City i kampen om Premier League-tittelen.

At Liverpool vant både FA Cupen og Ligacupen, ble bare et slags plaster på såret, i det som var en sesong som endte i et antiklimaks.

Nå spør Alsaker seg om Klopp kan skape et nytt mesterlag på Anfield, etter en skuffende start på den inneværende sesongen.

- Det jeg er spent på, er om han har det som skal til for å bygge et nytt storlag igjen. Om han har energien, om gjennomslagskraften hans i klubben er intakt, om han får de midlene han trenger … om han rett og slett orker. Det er en krevende jobb, minner Alsaker om.

USIKKER FREMTID: Kommentator Øyvind Alsaker undrer seg rundt hva som vil skje i Liverpool. Foto: TV 2/NTB
USIKKER FREMTID: Kommentator Øyvind Alsaker undrer seg rundt hva som vil skje i Liverpool. Foto: TV 2/NTB Vis mer

- Ferdig. Over

Han mener laget Klopp bygget fra 2018 til 2022 var enormt å se på, men, på grunn av Manchester Citys dominering, ikke vant så mange trofeer som det ellers ville blitt.

Alsaker forteller at i hans øyne var storlaget Klopp bygget uten tvil et av tidenes beste engelske lag, før det kommer en dyster beskjed:

- Det laget er jo ferdig. Det laget er over. Det føler jeg er det vi ser nå - at det laget er historie, så nå må Klopp bygge et nytt, og det er krevende og veldig vanskelig. Det er det ikke så mange managere som klarer: Å bygge nye storlag, men Klopp er for all del i stand til det.

I april i fjor skrev Klopp under på en ny langtidsavtale med Liverpool, som binder ham til klubben ut 2026-sesongen. Alsaker er likevel usikker på om tyskeren blir værende så lenge.

- Jeg tviler ikke på ham som manager. Det handler om at han har holdt på lenge, at det er stor slitasje i den jobben. Han må slåss med de økonomiske musklene til Manchester City og den type ting, som gjør at det er mye mer krevende å vinne noe med Liverpool.

Alsaker forklarer videre:

- Som trener har Klopp det som skal til, det tviler jeg ikke på. Det er omstendighetene. Sportssjefen har gitt seg, og det er snakk om salg av klubben. Det er mange faktorer som skal stemme for å bygge et storlag.

- Drømmesignering

En som kan være starten på et nytt Liverpool-storlag, er Jude Bellingham (19). Borussia Dortmund-juvelen er svært ettertraktet, og kan bli solgt til sommeren, trolig med prislapp på godt over en milliard kroner.

STJERNE: Borussia Dortmund-midtbanespilleren Jude Bellingham. Foto: REUTERS/Heiko Becker/NTB
STJERNE: Borussia Dortmund-midtbanespilleren Jude Bellingham. Foto: REUTERS/Heiko Becker/NTB Vis mer

Fra før av har Klopp hentet inn 23-åringene Darwin Núñez og Cody Gakpo, som kan være starten på et nytt kapittel på Anfield.

Alsaker er sikker på at Bellingham kan frelse Liverpools midtbane, både på kort og lang sikt.

- Ja, for all del. Han er helt i den kategorien. Det er det ingen tvil om.

- En drømmesignering eller?

- Ja. Han er 19 år og allerede klar for større oppgaver. Han har mye av det som Liverpool trenger med radius, han er skapende, defensivt meget god, løper mer enn de fleste og har en måltrussel i seg. Så det er klart at han er en drømmespiller for Liverpool, avslutter TV 2-profilen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer