INGEN GOD START:  Bjarte Myrhol og de norske herrene spilte ingen god kamp mot Island i åpningskampen i håndball-EM. Island vant til slutt 31-26. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
INGEN GOD START: Bjarte Myrhol og de norske herrene spilte ingen god kamp mot Island i åpningskampen i håndball-EM. Island vant til slutt 31-26. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Dyster EM-start for de norske herrene

Slapp inn over 30 mål mot Island.

(Dagbladet): Norge fikk ingen behagelig åpning på håndball-EM i Danmark. De norske herrene har ikke slått Island på seks år, og maktet det heller ikke i dag.

Til slutt hadde Norge sluppet inn over 30-baklengsmål, og Island vant 31-26.

- Vi sliter veldig veldig bakover. Er seint på og får mange utvisninger, oppsummerer landslagstrener Robert Hedin til TV2 etter kampen.

- Altfor dårlig Island-kampen var på forhånd spådd å bli hard, men det så litt ut til at laget fra sagaøya tok de norske herrene litt på senga.

Islendingene tok ledelsen fra start, og hadde en behagelig 6-1-ledelse før det var gått åtte minutter. Norge sleit i forsvar og slapp Island for lett til.

Nordmennene begynte å sette flere av sjansene sine etter at landslagssjef Robert Hedin satte innpå Kristian Kjelling, også en norsk
time-out etter ti minutter så ut til å være til god hjelp for nordmennene etter marerittåpningen.

Men mot slutten av første omgang ble det dystrere igjen, og Norge lå under med seks mål til pause, på stillingen 16-10 til Island.

- Det er altfor dårlig, konstaterte landslagssjefen overfor TV2 i pausen.

Verdensmesteren neste Mulig landslagssjefens ord i pausa virket, for sju minutter ut i andre omgang var den islandske ledelsen redusert.

Men i mellomperioden ble det for mange bom på det norske laget igjen, mens Island tok vare på sine sjanser framover.

Mot slutten av kampen lot landslagssjefen mesterskapsdebutanten Sander Sagåsen (18) få spilletid, også 21-åringen Harald Reinkind, som er ventet å gå til tysk håndball, fikk bemerket seg.

Selv om de norske herrene forsøkte å hente inn den islandske ledelsen mot slutten, så endte det med fem måls-seier til Island.

Allerede på tirsdag får Norge harderere motstand, når de møter de regjerende verdensmesteren Spania.

Og etter Spania venter Ungarn, som kom til semifinalen i OL.

At Island var kampen Norge «måtte» vinne for å komme seg videre til mellomspillet, er ikke landslagssjefen enig i. Han mener Norge kan slå både Spania og Ungarn.

- Vi har ikke kniven mer på strupen nå enn før denne kampen. Vi har like store sjanser mot Spania og Ungarn. Kan vi spille en sånn omgang som vi gjorde i andre halvdel av kampen, så kan det gå.