Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dyster værmelding - kan ødelegge Kollen-helga

Værutsiktene forteller at helgens Holmenkollen-arrangør kan måtte stri med både nedbør, vind og tåke.

KOLLENTÅKE: En skihopper dekket av tåke er ikke et uvanlig syn i Holmenkollen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
KOLLENTÅKE: En skihopper dekket av tåke er ikke et uvanlig syn i Holmenkollen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Det blir en del vind. Kanskje aller mest lørdag kveld og natt til søndag. Fredag kveld vil det komme litt snø, og kanskje også litt natt til lørdag, selv om det ikke er snakk om de store mengdene, sier vakthavende statsmeteorolog Øyvind Johnsen til NTB.

- Lørdag og søndag vil stort sett bli oppholdsvær på dagen, og i den grad det kommer nedbør vil det trolig komme som regn, sier Johnsen.

Johnsen forteller om sønnavind, høy fuktighet og stigende temperatur.

- Hvordan ligger det an på tåkefronten?

- Det kan også bli tåke, selv om det ikke er sikkert at det blir liggende tykk tåke over hele arenaen hele tiden. Vinden vil føre til omrøring av tåka, men det kan skape dårlig sikt og utfordringer for arrangøren. Forhåpentlig gjør sønnavinden det slik at forholdene blir jevne for utøverne som skal hoppe, men det er liten tvil om at arrangøren kan få litt å hanskes med, sier Johnsen.

- Dette høres ikke ukjent ut når det handler om Holmenkollen?

- Det kan du si, men det pleier å være senere på året. Dette er ikke så vanlig nå i starten av februar, sier Johnsen.

Det skal arrangeres en rekke verdenscuprenn i Holmenkollen gjennom hele helgen. Fredag kveld er det kvalifisering hopp menn. Lørdag starter det med femmil klassisk langrenn fellesstart menn, og deretter er det kombinert og lagkonkurranse hopp. Søndag er det tremil klassisk fellesstart langrenn for kvinner, før det individuelle hopprennet avslutter konkurransehelgen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram