Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dzeko-dobbel senket Schalke

Ingen suksess for Magath mot gamleklubben.

LUFTIG: Edin Dzeko lot seg ikke be to ganger da han fikk stå umarkert på bakre stolpe og styre Wolfsburg i føringen borte mot Schalke. Selv om Benedikt Höwedes utlignet ti minutter før slutt, hadde Dzeko ennå et mål i ermet. Dermed vant Wolfsburg mot gamlesjefen Felix Magath på bortebane i Gelsenkirchen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Frank Augstein
LUFTIG: Edin Dzeko lot seg ikke be to ganger da han fikk stå umarkert på bakre stolpe og styre Wolfsburg i føringen borte mot Schalke. Selv om Benedikt Höwedes utlignet ti minutter før slutt, hadde Dzeko ennå et mål i ermet. Dermed vant Wolfsburg mot gamlesjefen Felix Magath på bortebane i Gelsenkirchen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Frank Augstein Vis mer

|||(Dagbladet.no): Schalke 04 - Wolfsburg 1-2.

Felix Magath gjorde kanskje ikke bokstavelig talt gull av gråstein, men det var sannelig ikke så langt unna da han ledet historisk sett høyst middelmådige Wolfsburg til bundesligatittelen i våres.

De fleste trenere ville nok gladelig ha grepet muligheten til å lede et lag ut i Champions League for første gang, men temperamentsfulle Magath har aldri vært av den stedbundne typen, og takket for seg etter to sesonger med kontinuerlig framgang i Folkevogn-byen.

I stedet gikk ferden videre til Gelsenkirchen og Schalke 04 - nestenlaget framfor noen i tysk fotball.

Fredag var det duket for gjensynet mellom mesterlaget og mestertreneren da topplaget Schalke tok imot et Wolfsburg-lag som har slitt med å finne tilbake til fjorårets seiersformel.

Med unntak av at Armin Veh har erstattet Magath i sjefsstolen på Volkswagen Arena, er «ulveflokken» mer eller mindre uforandret over sommeren. Det betyr at Edin Dzeko og Grafite fortsatt utgjør en av de mest fryktede offensive duoene i Bundesliga.

Etter en litt treig sesongstart fant iallfall høyreiste Dzeko tilbake til sitt kliniske jeg på Veltins-Arena i Gelsenkirchen fredag kveld.

55 minutter var spilt da gjestene fra Wolfsburg fikk hjørnespark. Den ble tatt hurtig og kort til fjorårets assistgarantist Zvjezdan Misimovic, som fant landsmannen Dzeko umarkert på bakre stolpe med et millimeterpresist innlegg.

Manuel Neuer i Schalke-buret var etterlatt uten mulighet til å avverge hodestøtet, som fant veien til nettmaskene inne ved nærmeste stolpe.

Etter en forholdsvis hendelsesfattig kamp, eksploderte det etter 80 minutter da det var vertenes tur til å få full uttelling fra hjørneflagget.

Forsvarsspiller Benedikt Höwedes raget høyest ved første stolpe og styrte ballen i mål.

Man skal være påpasselig etter å ha scoret i fotball. Det var defenitivt ikke Schalke da Wolfsburg fikk rulle opp et mønsterangrep rett fra avspark.

Ballen havnet ute på høyresida før den ble spilt inn foran mål. Der ventet atter en gang Dzeko, som kaldt og rolig bredsidet inn det som skulle vise seg å bli avgjørelsen til Wolfsburgs fordel mot Magaths menn.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling