MATCHVINNER: Edin Dzeko ble matchvinner mot Tottenham med sin sene scoring. Foto: EPA/PETER POWELL
MATCHVINNER: Edin Dzeko ble matchvinner mot Tottenham med sin sene scoring. Foto: EPA/PETER POWELLVis mer

Dzeko hamret inn matchvinnermålet to minutter før full tid

Spurs ble senket i sluttminuttene.

(Dagbladet): Manchester City - Tottenham 2-1

Det så ut til å gå mot poengdeling, men to minutter før full tid dukket innbytter Edin Dzeko opp og hamret ballen i mål for Manchester City som med det holder tritt med Manchester United i toppen av Premier League.

Det startet rolig på Etihad Stadium, og ingen av lagene løsnet skudd de første ti minuttene. Etter drøyt tyve minutter fikk imidlertid gjestene fra London corner.

Steven Caulker raget høyest, og stanget ballen via bakken og mot mål. Ballen kom rett på Joe Hart, men hadde voldsom fart og Hart klarte ikke å få ballen under kontroll og dyttet den isteden i eget mål.

City skapte flere store muligheter, og burde hatt et straffespark like etter Spurs' scoring da Gallas stoppet ballen med hånda i feltet, men dommeren blåste ikke for hjemmelaget.

Like før pause skapte City sin største mulighet da David Silva fant Carlos Tevez i midten. Avslutningen fra argentineren gikk imidlertid rett på Brad Friedel.

City fortsatte presset i andre omgang, og i det 65. minutt kom utligningsmålet.

City var på vei fremover, og Walker taklet ballen rett til Agüero som dro skuddfinta før han iskaldt satt ballen i mål.

Presset fra hjemmelaget fortsatte utover i omgangen og Spurs falt dypere og dypere. Det ville seg imidlertid ikke for City før i det 88. minutt.

David Silva vippet ballen over Tottenham-forsvaret og Edin Dzeko hamret ballen i nettaket.