- Dzeko kan vinne oss ligagullet

Bosnisk stjernespiss nær City-overgang.

NÆRMER SEG CITY: Den bosniske Wolfsburg-spissen Edin Dzeko nærmer seg en overgang til Manchester City.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL
NÆRMER SEG CITY: Den bosniske Wolfsburg-spissen Edin Dzeko nærmer seg en overgang til Manchester City.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALLVis mer

Følg kveldens engelske ligakamper direkte i fotballstudio fra kl. 20.45.

(Dagbladet): En hyppig brukt innvending mot Manchester Citys tittelkandidatur har vært avhengigheten av Carlos Tevez.

I går beviste imidlertid hjemlengtende Mario Balotelli at laget er i stand til å score mål uten lagets kaptein og stjernespiss da han noterte seg for hattrick i 4-0 seieren over trøstesløse Aston Villa.

Selv om manager Roberto Mancini stort sett benytter seg av én mann helt på topp, er det likevel tynt med alternativer bak argentineren og italieneren:

Jô har så langt til gode å overbevise skeptikerne om at han er verdt prisen City betalte CSKA Moskva, Roque Santa Cruz og Emmanuel Adebayor er ikke til å stole på av ulike årsaker, Craig Bellamy og Felipe Caicedo er på utlån, Robinho er solgt og 19-åringen Alex Tchuimeni-Nimely er uprøvd og uferdig.

- Vil ha de beste Derfor har Mancini innrømmet at han er på utkikk etter en ny spiss, og navnene som har blitt nevnt oftest er Wolfsburgs Edin Dzeko og Newcastles Andy Carroll. Begge er storvokste og hodesterke, men har også fremragende kvaliteter med ballen i beina.

- Dzeko er en spiller alle har sans for. Men det er mange gode spillere, som for eksempel Carroll. Dzeko har mye erfaring med å score mål og vinne, selv om han bare er 24. Carroll er 20 år gammel og har fantastiske kvaliteter og et stort potensial. Alle vil tiltrekke seg de beste spillerne, sa Mancini om interessen i et intervju med Gazzetta dello Sport tidligere i uka, gjengitt i engelske medier.

Nå ser det ut til at førstnevnte alternativ er i ferd med å bli en realitet. Både engelske Sky Sports og tyske Bild melder at forhandlingene mellom City, Dzeko og Wolfsburg er inne i en avsluttende fase.

Tidenes dyreste Det blir i så fall ingen billig affære for Citys søkkrike eier, sjeik Mansour: Sky Sports melder at overgangen vil koste 30 millioner pund (cirka 275 millioner kroner) pluss ytterligere fem millioner pund (45 millioner kroner) dersom City skulle kvalifisere seg for neste års Champions League. Bild opererer med de samme tallene og den samme klausulen, men i euro (235 millioner + 39 millioner kroner).

Uansett vil Dzeko bli den dyreste eksporten fra Bundesliga noensinne om Wolfsburg, med Volkswagen-konsernet i ryggen, gir tommelen opp for et salg av den målfarlige bosnieren. I så fall kan han få sin debut mot Arsenal på Emirates 5. januar.

- Vi har muligheten til å vinne serien denne sesongen, og Edin Dzeko kan være bli avgjørene faktoren. Denne spilleren kan vinne titler, og det er derfor vi vil ha ham, sa Mancini etter kampen i går, ifølge nyhetsbyrået PA.

Målgarantist
Dzeko (26 seiremål) var sammen med spissmakker Grafite (28 seriemål) og playmaker Zvjezdan Misimovic drivkraften bak Wolfsburgs smått sensasjonelle seriemesterskap i 2008/2009-sesongen.

TROR PÅ GULL: Manchester City-manager Roberto Mancini tro Edin Dzeko kan bli en avgjørende faktor i lagets jakt på det første seriegullet på 42 år.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES
TROR PÅ GULL: Manchester City-manager Roberto Mancini tro Edin Dzeko kan bli en avgjørende faktor i lagets jakt på det første seriegullet på 42 år.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

I fjor endte det med en skuffende åttendeplass, men for Dzeko personlig var det en god sesong da han ble toppscorer i Bundesliga med 23 mål.

Høsten har også vært tung for Volkswagens «bedriftslag» under Steve McClarens ledelse, og dermed har det blitt vanskelig å beholdeholde ettertraktede Dzeko i klubben.

Med bosnierens forventede ankomst til Eastlands, betyr det trolig at City vil jobbe aktivt for å kvitte seg med Santa Cruz og Adebayor i løpet av januarvinduet.

- Trenger ikke smile Et annet spørsmål er hva som skjer med uforutsigbare Mario Balotelli, som ikke har klart å finne seg like godt til rette utenfor banen som han har på etter at han flyttet fra Milano til Manchester i august. 

I et intervju med klubbens hjemmeside etter gårsdagens hattrick, forsøkte han å dempe rykteflommen om at han kan komme til å ende opp i favorittklubben AC Milan. Spørsmålet gikk riktignok på om han trives i City.

- Spør du om jeg liker meg i City, eller om jeg kommer til å bli i Manchester? Jeg er veldig fornøyd, selv om journalistene i Italia sier jeg vil til Milan. Men jeg er her, og jeg legger ned mye innsats hver dag på treningsfeltet, og det ser man resultatene av på banen, sa Balotelli, som knapt viste antydning til glede over sitt første hattrick i City-drakt.

Mangelen på smil har sin naturlige forklaring, fortalte Balotelli.

- Det er jobben min å score mål, og derfor trenger jeg ikke smile når jeg scorer, sa Balotelli, som nå har småpene åtte mål på 11 opptredener for City.

FORSIKTIG FEIRING: Mario Balotelli var veldig langt unna å pådrå seg gult kort for overdreven feiring etter gårsdagens hattrick mot Aston Villa.Foto: SCANPIX/EPA/ROBIN PARKER
FORSIKTIG FEIRING: Mario Balotelli var veldig langt unna å pådrå seg gult kort for overdreven feiring etter gårsdagens hattrick mot Aston Villa.Foto: SCANPIX/EPA/ROBIN PARKER Vis mer