IDRETTSPRESIDENT: Antidoping Norge henlegger saken mot Petar Vukicevic, men sier de omstridte e-postene ikke er manipulerte. Idrettspresident Børre Rognlien kaller det en vesentlig opplysning i saken.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
IDRETTSPRESIDENT: Antidoping Norge henlegger saken mot Petar Vukicevic, men sier de omstridte e-postene ikke er manipulerte. Idrettspresident Børre Rognlien kaller det en vesentlig opplysning i saken. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

- E-post-nyheten er en vesentlig opplysning

Sier idrettspresidenten etter at Antidoping Norge ikke tror på Petars e-postforklaring.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Antidoping Norge fortalte i dag at de henlegger saken mot friidrettstrener Petar Vukicevic fordi saken er foreldet.

Antidoping Norge sa samtidig at e-postene der Vukicevic forhørte seg om forbudte stoffer til en trenerkollega, ikke var manipulerte.

- Dette tar vi til etterretning. Jeg har fått informasjon om hva Antidoping Norge har kommet fram til, og mer kan jeg ikke si, sier idrettspresident Børre Rognlien til Dagbladet.

Vesentlig opplysning
- Hva tenker du om at Antidoping Norge sier at epostene ikke er manipulerte?

- E-post-nyheten er en vesentlig opplysning. Det er alt jeg vil si, sier Rognlien.

HENLEGGER SAKEN: Anstein Gjengedal, leder av påtalenemnda i Antidoping Norge, fortalte i dag at Antidoping Norge henlegger saken mot Petar Vukicevic.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
HENLEGGER SAKEN: Anstein Gjengedal, leder av påtalenemnda i Antidoping Norge, fortalte i dag at Antidoping Norge henlegger saken mot Petar Vukicevic. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

- Vil dette ha noen betydning for Vukicevics framtid som trener for norske utøvere?

- Jeg må henvise til friidrettsforbundet. I kveld er det de som tar seg av denne saken, sier Rognlien.

- Er du overrasket over noe som kom fram i dag?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier idrettspresidenten.

Avviser manipulasjon
Petar Vukicevic har insistert på at ekskona Turid Syftestad har manipulert de omstride e-postene og skrevet inn ting i dem. Det avviser leder av påtalenemnda i Antidoping Norge, Anstein Gjengedal.

- Vi har ingen grunn til å tro at e-postene er manipulert. Og det er vel et direkte svar til henne, sier Anstein Gjengedal til Dagbladet.

- Det mener vi på bakgrunn av de analyser vi har foretatt. Det går blant annet på legebesøk, sammenholdt med innholdet i e-postene. Det er innhold i de som ikke kan komme fram uten inngående kjennskap til analyseresultatene fra legebesøket, sier Gjengedal.

Friidrettspresident Svein Arne Hansen har ikke besvart Dagbladets henvendelser i kveld.