Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

E-sport blir stadig større. Nå vurderer NIF et samarbeid

Styret i Norges Idrettsforbund ser nærmere på mulighetene for et eventuelt samarbeid med det sterkt voksende e-sportsmiljøet.

STOR INTERESSE: Det er stor interesse for epsort. Her spiller det danske laget Astralis mot FaZe med norske Håvard Nygard på laget under Intel Extreme Masters (IEM). Foto: NTB Scanpix
STOR INTERESSE: Det er stor interesse for epsort. Her spiller det danske laget Astralis mot FaZe med norske Håvard Nygard på laget under Intel Extreme Masters (IEM). Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det bekreftet idrettspresident Tom Tvedt da han og resten av Idrettsstyret fredag holdt åpen time i kjølvannet av sitt siste møte.

Idrettsstyret startet i fjor høst en utredning der målet var å se på mulighetene for at e-sport kan bli en del av den offisielle idrettsfamilien.

Den prosessen er ikke fullført, men Idrettsstyret diskuterte på ny problemstillingen på sitt møte denne uken.

– Vi får stadig spørsmål om når e-sport blir tatt opp (i Norges Idrettsforbund), sa idrettspresidenten på fredagens åpne time.

9000 spillere

Han la videre til at Idrettsstyret nå er opptatt av å få innsikt i miljøet og at man har hatt møter med sentrale aktører.

– Vi er opptatt av å utrede og se på mulighetene for et eventuelt samarbeid, sa Tvedt.

Antall utøvere som driver med e-sport er i kraftig vekst. Totalt skal tallet nå være 3,5 millioner i Norden. I Norge er 9000 spillere med i konkurranser.

I Sverige har e-sport søkt om opptak som eget særforbund, og i Danmark organiseres egne konkurranser av Bedriftsidrettsforbundet. I Norge har e-sportsmiljøet tidligere forsøkt å organisere seg i et eget forbund, et initiativ som endte med nedleggelse etter kort tid.

Antidopingarbeid og kampfiksing

Samtidig har flere store norske klubber, som Drammen Ballklubb, startet egen e-sportsgruppe, og også en internasjonal storklubb som Manchester United går samme vei.

Under Asia-lekene i 2022 blir e-sport innført som medaljeøvelse, og også i Den internasjonale olympiske komité har man begynt å forholde seg til det sterkt voksende miljøet.

Idrettspresidenten sa fredag at det nå må gjøres en vurdering av om e-sport oppfyller kravene som skal til for å bli en del av Norges Idrettsforbund. Det handler blant annet om aktiviteten som utføres faller inn under idrettsdefinisjonen.

Organisasjonsform og i hvilken grad e-sport anses for å være i tråd med norsk idretts verdigrunnlag er andre faktorer som vil spille inn.

Idrettspresidenten sa også at antidopingarbeid og problematikken rundt kampfiksing må sees på.

– Fra Lotteritilsynet sies det at i e-sport er det større sannsynlighet for å forhindre kampfiksing, fordi man kan spore det som ligger til grunn for eventuelt juks, sa Tvedt.

Kanskje finnes det også andre tilknytningsformer enn de sedvanlige særforbundene.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media