E-sport blir stadig større. Nå vurderer NIF et samarbeid

Styret i Norges Idrettsforbund ser nærmere på mulighetene for et eventuelt samarbeid med det sterkt voksende e-sportsmiljøet.

STOR INTERESSE: Det er stor interesse for epsort. Her spiller det danske laget Astralis mot FaZe med norske Håvard Nygard på laget under Intel Extreme Masters (IEM). Foto: NTB Scanpix
STOR INTERESSE: Det er stor interesse for epsort. Her spiller det danske laget Astralis mot FaZe med norske Håvard Nygard på laget under Intel Extreme Masters (IEM). Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det bekreftet idrettspresident Tom Tvedt da han og resten av Idrettsstyret fredag holdt åpen time i kjølvannet av sitt siste møte.

Idrettsstyret startet i fjor høst en utredning der målet var å se på mulighetene for at e-sport kan bli en del av den offisielle idrettsfamilien.

Den prosessen er ikke fullført, men Idrettsstyret diskuterte på ny problemstillingen på sitt møte denne uken.

– Vi får stadig spørsmål om når e-sport blir tatt opp (i Norges Idrettsforbund), sa idrettspresidenten på fredagens åpne time.

9000 spillere

Han la videre til at Idrettsstyret nå er opptatt av å få innsikt i miljøet og at man har hatt møter med sentrale aktører.

– Vi er opptatt av å utrede og se på mulighetene for et eventuelt samarbeid, sa Tvedt.

Antall utøvere som driver med e-sport er i kraftig vekst. Totalt skal tallet nå være 3,5 millioner i Norden. I Norge er 9000 spillere med i konkurranser.

I Sverige har e-sport søkt om opptak som eget særforbund, og i Danmark organiseres egne konkurranser av Bedriftsidrettsforbundet. I Norge har e-sportsmiljøet tidligere forsøkt å organisere seg i et eget forbund, et initiativ som endte med nedleggelse etter kort tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer