Eastenders stoppet UEFA-cupen

UEFA cup-oppgjøret mellom Barcelona og Liverpool i morgen blir utsatt i ti minutter. Årsak: Såpeserien «Eastenders» går på britisk tv.

Millioner av britiske TV-seere har lenge sett fram til sesongens høydepunkt i såpeserien Eastenders, som handler om dagligliv i Londons østkantstrøk. I torsdagens episode vil seerne finne ut hvem som skjøt og såret en av hovedpersonene.

Ettersom episoden ikke er ferdig før klokken 21.15 (norsk tid), ble kampen like godt utsatt i ti minutter. Opprinnelig var avspark satt til 21.05, som har vært tidspunkt for Liverpools øvrige UEFA-cupkamper.

- Det står i vår kontrakt med UEFA at vi kan forhandle om kampstart-tidspunktet, og det har vi gjort. Barcelona hadde ingen problemer, de var bare glad til, sa talsmann Graham Brown i BBC.

Vanligvis er Eastenders-episodene en halv time lange, men torsdag varer episoden 10 minutter lenger enn vanlig.

- Interessen for episoden har vært enorm. Torsdagens episode er «Østkantfolkets» begivenhet i år, fortsatte Brown som kan notere over 15 millioner seere for helt vanlige episoder.

(NTB-Reuters)

EASTENDERS UEFA: 1 - 0: Eastenders-stjernene Jessie Wallace (t.v.) og Chrissy Ryan slo knock-out på Liverpool og Barcelona.