Ebba (4) er utrøstelig når favorittlaget taper

- Det blir ingen bursdag, hulker hun etter bittert finaletap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De fleste som har et favorittlag de brenner for vet hvor tungt det kan være å svelge et tap, ikke minst i en viktig kamp.

Men det er ikke mange som kan konkurrere med fire år gamle Ebba Nyström når det gjelder innlevelse og lidenskap.

Den lille jenta er blitt en liten yndling i Sverige de siste par dagene, etter å ha grått sine modige tårer for heltene i bandylaget Bollnäs.

Søndag tapte de nemlig en dramatisk SM-finale 5-6 mot Sandviken, og i nederlagets time var Ebba utrøstelig foran TV-apparatet. Mamma Anna festet øyeblikket til filmen og lastet det opp på YouTube.

- Dumme Sandviken! hikster hun mellom all gråtingen.

- Men de var vel bedre enn Bollnäs, det var derfor de vant?

- Men mamma, Bollnäs må være best. Jeg skulle hatt bursdagsfest om Bollnäs hadde vunnet. Men det blir ingen bursdag, får hun stotret fram før tårene overtar igjen.

Vil ha lykkelig slutt
Ebba kommer fra en bandyfamilie, og faren Jonas har spilt på både juniorlaget og B-laget til Bollnäs. Mamma Anna forteller til Dagbladet at det først var i år datteren oppdaget bandy for alvor.

- Det er nå i det siste hun har skjønt hvordan en kamp foregår. Hun kaller laget sitt for «grabbarna med flås», sier hun.

- Er det første gang hun reagerer på denne måten etter et tap?

- I denne sammenhengen er det nok det, ja. Men vi har for eksempel vært på et teater der slutten var litt trist, og da har hun også vært utrøstelig og ment det var helt feil avslutning. Om hun ser på film kan hun også gråte. Hun lever seg veldig inn i ting, sier Anna Nyström til Dagbladet.

Heldigvis for Ebba hadde hun ikke oppdaget langrenn i tide til ski-VM i Oslo, for det spørs hvordan hun hadde reagert på synet av Petter Northug som ploget inn i mål foran Marcus Hellner på stafetten.

- Hun har begynt å forstå at Sverige er i blått og gult, så jeg vet ikke om det også kommer etter hvert.

- Best å ikke la henne se stafetter, da?

- He-he, ja, da kan det bli en del gråt.

Rørte spillerne
Et plaster på såret for Ebba var det at to av spillerne på Bollnäs kom på hjemmebesøk i går, etter å ha sett videoen på YouTube. Aftonbladet var på plass da de ringte på døra for å gi henne en signert kamptrøye.

- Jeg trodde at jeg var lei meg etter finalen, men hun virker å ha tatt det tyngst av oss alle. Jeg ble litt rørt da jeg så klippet, over at ei lita jenta kan ha så sterke følelser for laget, sier landslagsspilleren Per Hellmyrs.

Mamma Anna tror Ebbas interesse for sport bare kommer til å vokse seg større de neste årene.

- Absolutt. Hun er fortsatt så liten at hun ikke har vært på så mange kamper, ettersom de går seint på kvelden.

- Men tror du hun kommer til å roe seg litt når laget taper?

- Det får jeg håpe. Men hun er en fryktelig dårlig taper med et veldig vinnerinstinkt, sier mammaen.

- Noen mener jeg burde trøstet
Det er først i dag at Ebba fyller fire år, og til søndag skal hun ha barnebursdag med gjester. Men helst ville hun feiret det samtidig med en finaleseier for Bollnäs.

- På søndag hadde hun en slags pakt mellom TV'en og seg selv. Hun lovte Bollnäs foran skjermen at hun skulle ha feiring den kvelden om de bare vant. Og det gjorde de ikke, så da ble skuffelsen ekstra stor, sier Anna.

Hun har fått flest positive reaksjoner på YouTube-klippet, men også et par negative.

- Noen på YouTube har ment at jeg burde trøstet henne i stedet for å filme. Og jeg følte meg litt slem som ikke gjorde det. Men jeg tror dette blir veldig morsomt å ha når hun blir stor, sier hun til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer