Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Julian Eberhard vant i Kontiolahti

Eberhard vant på svak norsk dag

De norske klarte ikke å henge med i toppen.

Foto: AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Foto: AFP PHOTO / Odd ANDERSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble en skuffende norsk laginnsats i Kontiolahti i Finland søndag. I starten så det bra ut for Norges store håp, Johannes Thingnes Bø, men etter flere svake skytinger forsvant alt håp om en topplassering.

Heller ikke storebror Tarjei Bø, Ole Einar Bjørndalen, Henrik L'Abee-Lund, Erlend Bjørntegaard eller Lars Helge Birkeland klarte å hevde seg, og til slutt var det østerrikske Julian Eberhard som vant.

Han slo Martin Fourcade og Anton Sjipulin på den siste kilometeren. De to ble henholdsvis nummer to og tre.

Kampen om sammenlagtseieren

Martin Fourcade og Johannes Thingnes Bø har vært de suverent beste skiskytterne gjennom årets sesong, og det er også de som kjemper om sammenlagtseieren i verdenscupen.

Og det var det to store favorittene som ankom i tet til første skyting i Kontiolahti. Der bommet franskmannen to ganger, mens stryningen skjøt fullt og fikk et tidlig forsprang.

Nordmannen gikk fort på den følgende runden, men la seg ned på matta til andre skyting omtrent samtidig som en gruppe på rundt ti løpere.

Svak skyting

Denne gangen ble det én bom for Norges beste skiskytter, og det var Benedikt Doll, Arnd Peiffer og Julian Eberhard som tok teten ut fra andre skyting.

Dermed måtte Thingnes Bø trappe opp jakten på fronttrioen, og 24-åringen fortsatte å gå fort, som han har gjort i hele år. Forspranget på 24 sekunder lot seg imidlertid ikke spise opp i en fei, og med to nye bom på den tredje skytingen ble vondt til verre for Norges håp.

Samtidig som Thingnes Bø bommet, skjøt Fourcade fullt, og plutselig var rollene snudd. Peiffer lå alene i front, men ikke langt bak kom Eberhard, Fourcade og en liten gruppe med andre løperne jagende.

Falt like før mål

På siste skyting sviktet Peiffer, Eberhard med flere, mens Fourcade og Sjipulin fylte sine blinker. Dermed gikk det mot en duell mellom de to på den siste runden. Thingnes Bø og de andre norske fikk nye bom, og måtte se langt etter topplasseringene.

-Jeg tror verdenscupen sammenlagt forsvant her og nå. Dette var en dårlig norsk dag. Vi har ingen blant de ti beste etter siste skyting, sa NRKs kommentator, Andreas Stabrun Smith, etter fjerde skyting.

Franskmannen og russeren hadde nok trodde at det var de to som skulle kjempe om seieren, men bakfra kom Eberhard i en voldsomt tempo. Sjipulin falt like før mål, mens Fourcade ikke maktet å henge med på Eberhards tempo.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!