Eberharter vant Kvitfjell-utfor

Stephan Eberharter vant lørdagens utfor i Kvitfjell og sikret dermed seieren i utforcupen. Bjarne Solbakken ble beste nordmann på 6. plass.

Østerrikske Eberharter suste ned løypa på 1.43,41, en tid ingen av de andre utforkanonene klarte å slå. Landsmannen Fritz Strobl var nærmest, men var 4/100 for sent i mål til å klare det. Franske Antoine Deneriaz ble treer, 36/100 bak vinneren.

Daron Rahlves og Hermann Maier, som var Eberharters eneste utfordrere i kampen om utforcupen, lå på henholdsvis 4. og 9. plass etter at 37 løpere hadde kjørt. Maier var 163 poeng bak Eberharter før rennet og kan dermed ikke ta ham igjen ettersom det kun gjenstår ett utforrenn.

Solbakken kjørte et godt løp med startnummer en og ledet til Daron Rahlves kom med startnummer 13. Nordmannen var relativt godt fornøyd med sjetteplassen.

- Må være fornøyd med dette. Synes jeg gjorde en god runde, sa Solbakken. Han ergret seg over en feil underveis, som kostet ham tid.

- Jeg slo staven borti en port og mistet litt grep på den. Slike feil har man ikke råd til, sa Solbakken, som var sju tideler bak Eberharter, men bare 34/100 bak en pallplass.

Axel Lund Svindal sikret seg to verdenscuppoeng med sin 29. plass. Han var 1,89 sekund bak Eberharter. Ole Magnus Kulbeck endte på 45. plass, 3,59 etter vinneren.

NTB