Eberharter vant utforcupen

Østerrikes Stephan Eberharter vant utforrennet i St. Moritz. Samtidig sikret han seg seieren i verdenscupen i utfor.

Det er fortsatt to utforrenn igjen å kjøre i verdenscupen denne vinteren, men etter seieren lørdag er det ingen som kan ta igjen den suverene østerrikeren. Derfor kommer rennene, blant annet i Kvitfjell, til å bli helt uten interesse for verdenscupen i utfor.

Lørdag gikk Eberharter til topps med tiden 1.39,07. Han hadde landsmennene Fritz Strobl og Michael Walchhofer på plassene bak seg. Strobl ble slått med 18/100, mens Walchhofer var 78 hundredeler bak.

Østerrikerne kjørte virkelig sterkt i VM-løypa som skal benyttes neste år, og de har satt seg i en posisjon der de virkelig er favoritter når OL starter om en uke.

Kenneth Sivertsen kjørte inn til 18. plassen med tiden 1.40,87, mens Bjarne solbakken ble nummer 23 med 1.41,07. De klarte poeng i verdenscupen, men stort mer var det heller ikke å juble for blant de norske. Det hadde selvsagt mye å si at verken Lasse Kjus eller Kjetil André Aamodt stilte til start i det siste verdenscuprennet før OL.

Lasse Paulsen endte på 37. plass med 1.41,72. Trygve Sande kom inn til 1.42,45 og plasserte seg som nummer 49, mens Stein Kristian Strand ble sist av dem som fullførte. Han tok 52. plassen med 1.43,48 og var nesten fire og et halvt sekund bak Eberharter i mål.

Det var sol og glimrende forhold i St. Moritz lørdag, der østerrikerne gjorde rent bord og virkelig sikret seg et psykologisk overtak før alpinøvelsene starter i OL om en drøy uke.

(NTB)