MEKTIG BOSS: Formel 1-eieren Bernie Ecclestone vil ha mer spenning enn vi har sett i formel 1 de siste årene, og han lover at det blir mer uforutsigbart i år. Foto: Manan Vatsyayana / AFP / NTB Scanpix
MEKTIG BOSS: Formel 1-eieren Bernie Ecclestone vil ha mer spenning enn vi har sett i formel 1 de siste årene, og han lover at det blir mer uforutsigbart i år. Foto: Manan Vatsyayana / AFP / NTB ScanpixVis mer

Ecclestone lover mer spenning i formel 1

F1-sjef Bernie Ecclestone lover spenning i år.

Sebastian Vettel har de fire siste årene dominert formel 1 suverent. I år skal det bli mer spenning om VM-tittelen.

Det lover den mektige formel 1-sjefen Bernie Ecclestone.

Ny V6-motor Årets sesong kjøres i gang i Melbourne i Australia til helga, og innføringen av den nye V6-motoren er den største endringen formel 1-sporten har stått overfor på mange år.

- Jeg håper alle årets løp blir som et løp på en våt bane. Uforutsigbarhet er stikkordet, sier Ecclestone til nyhetsbyrået Reuters.

Hans mantra for den forestående sesongen er at man skal forvente det uventede.

Etter at Michael Schumacher ble verdensmester fem år på rad i perioden 2000-2004, så har fem forskjellige førere vunnet førermesterskapet i VM, men de fire siste årene har altså tyske Sebastian Vettel blitt verdensmester for Red Bull.

Dramatisk fall
I fjor avgjorde han VM-kampen allerede i den 16. av 19 VM-runder, så det er liten tvil om at sporten er avhengig av mer spenning og uforutsigbarhet for å tiltrekke seg mer oppmerksomhet.

All ære til Sebastian Vettel, men hans dominans har bidratt til å gjøre motorsportens grommeste gren litt kjedeligere.

Det dokumenteres blant annet ved at TV-tallene falt med ti prosent på verdensbasis.

Om sesongoppkjøringen gir et troverdig bilde av nivået før det hele braker løs i helga, så kan det iallfall bli spennende i starten av sesongen.

Vettel-trøbbel
Red Bull og Vettel har slitt fælt på testene i vinter, mens flere andre lag ser ut til å ha hevet seg.
 
- Vi har ikke fått kjørt så mye som vi håpet på, og vi har heller ikke hatt samme farten som flere andre team, så vi får bare håpe at vi snart kommer dit, sier Sebastian Vettel, som i fjor tangerte Schumachers rekord med 13 seirer på en sesong.

- Men vi svartmaler likevel ikke alt, selv om vi vet at vi er inne i en vanskelig periode. Vi jobber hardt for å finne ut av det.

FIRE STRAKE: Red Bulls Sebastian Vettel har hatt mye å juble for de siste årene. Tyskeren har vunnet VM i formel 1 fire strake år. I vinter har han og lagets hans derimot slitt fælt i testene. Foto: Felipe Dana / AP / NTB Scanpix
FIRE STRAKE: Red Bulls Sebastian Vettel har hatt mye å juble for de siste årene. Tyskeren har vunnet VM i formel 1 fire strake år. I vinter har han og lagets hans derimot slitt fælt i testene. Foto: Felipe Dana / AP / NTB Scanpix Vis mer