Eckhoff: - Jeg følte meg som en dass

Tiril Eckhoff føler hun har gode muligheter på søndagens jaktstart til tross for at avstanden fram til ledende Marie Dorin Habert er nesten 44 sekunder.

BRUKBART START: Tiril Eckhoff gjorde en god sprint i dag.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
BRUKBART START: Tiril Eckhoff gjorde en god sprint i dag.  Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Eckhoff skjøt på seg én strafferunde på lørdagens sprint og går ut som nummer sju. Rennet var hennes første i verdenscupen denne sesongen.

- Jeg følte meg som en dass. Det er ikke noe deilig. Jeg er litt rusten, sier Eckhoff til NRK om sykdommen hun har slitt med den siste uka.

Nå ser det lysere ut.

- Det var gøy å være tilbake, for jeg har gledet meg til å gå skirenn igjen. Jeg ligger greit plassert foran jaktstarten, så jeg får bare «gønne» på. En grei posisjon å gå til angrep fra, og det skal bli morsomt å gå jaktstart igjen. Denne hardøkta kan jo også være positiv, sa Eckhoff til NTB.

Farten i sporet var ikke den aller beste, men fullt hus på liggende skyting og én strafferunde på stående var mer enn godkjent. I mål var hun slått med 43,8 sekunder av vinneren, den franske veteranen Habert.

Basiller

- Jeg mangler jo litt trening den siste uken på grunn av sykdom. Det ble litt utenomsportslige basiller, tenker jeg. Det var en veldig svak forkjølelse som dere (journalistene) ikke hadde merket noe til. Det er små marginer det er snakk om, og det er ikke så mye som skal til for å sette oss toppidrettsutøvere utenfor, sa Eckhoff.

Fanny Horn Birkeland viste lovende takter i lørdagens sprint. I likhet med Eckhoff nøyde hun seg med én strafferunde på stående, og med et solid langrenn endte 28-åringen på en oppløftende 13.-plass.

- Det ble mye ble mye bedre enn på normalen. Jeg måtte virkelig kjempe på stående. Jeg var urolig, men synes jeg gjorde en god med å få ned blinkene, sa Birkeland som endte 1.02 bak vinneren.

Får ikke gå jaktarten

En ubeleilig blindtarmsbetennelse satte Marte Olsbu tilbake i sesongoppkjøringen. Lørdagens sprint beviste at Froland-jenta har en vei å gå før hun er med i teten. Tre strafferunder på liggende ble dyrt, men fullt hus på stående ga en opptur. Olsbu endte likevel et godt stykke ned på resultatlistene. Med sin 62.-plass får hun ikke gå jaktstarten.

Det får heller ikke Ragnhild Femsteinevik (72) og Karoline Erdal (99). De to hadde tre og fem strafferunder.

Finske Kaisa Mäkäräinen ble nummer to på sprinten. 11,4 sekunder skilte opp til Habert. Tsjekkiske Gabriella Koukalova fulgte deretter.

(NTB)