OPP EN PLASS: Tiril Eckhoff gikk seg opp én plass på jakstarten. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
OPP EN PLASS: Tiril Eckhoff gikk seg opp én plass på jakstarten. Foto: John Terje Pedersen / DagbladetVis mer

Eckhoff beste norske på 18. plass

Fransk seier for andre dag på rad.

(Dagbladet): Franske Marie Dorin Habert fulgte opp gårsdagens gull på sprinten med nok en medalje av edleste sort.

På den ti kilometer lange jaktstarten var det ingen som kunne tukte den nå dobbelte verdensmesteren.

Tyske Laura Dahlmeier tok bronsen, mens gårsdagens sølvvinner, Weronika Nowakowska-Ziemniak, fulgte opp med en bronse i dag.

Svak skyting Fanny Welle-Strand Horn bommet hele syv ganger på gårsdagens sprint, og i dag vartet de norske kvinnene opp med mer svak skyting.

- Jevnt over har det vært for dårlig skyting på de norske til å være med på noe som helst, sier NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith om dagens skytinger.

Tiril Eckhoff gikk ut på en 19. plass, og åpnet lovende med fullt hus. Men med fire bom på de neste to skytingene, var 24-åringen ute av tetkampen. På siste skyting ble det fullt hus, og Eckhoff gikk seg opp én plass i mål - 2,18 minutter bak Habert.

Fikk tidsstraff Franske Marie Dorin Habert kan takke sine konkurrenter for flere bom - som gjorde at hun fikk gå ut på sisterunden i ensom majestet - til tross for tre bom totalt.

Elise Ringen ble nummer 38 med tre bom totalt, 4,12 minutter etter den franske vinneren.

Marthe Olsbu åpnet med svak skyting, med tre bom totalt på de to første skytingene. På stående vartet Olsbu opp med to fulle hus.

Olsbu fikk et tillegg på to minutter, og gikk derfor trolig én runde for lite i strafferunden. I mål endte hun på en 42. plass.