Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eckhoff fikk sinte meldinger etter USA-refs: - Helt krise!

Kritiserte Trump og våpenlovene.

SINTE MELDINGER: Tiril Eckhoff har fått sinte meldinger etter at hun offentlig kritiserte USAs våpenlover i amerikansk presse. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SINTE MELDINGER: Tiril Eckhoff har fått sinte meldinger etter at hun offentlig kritiserte USAs våpenlover i amerikansk presse. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Tiril Eckhoff (27) forteller selv at hun reddet sesongen med OL-bronse på fellesstarten - men etter oppturen har hun fått noen spesielle tilbakemeldinger i sosiale medier.

Bakgrunnen er et kort intervju hun gjorde med en amerikansk journalist etter bronseløpet.

Der går nemlig Eckhoff langt i å kritisere USAs våpenlover og president Donald Trump.

- Jeg fikk noen reaksjoner fra folk som skrev: «Hvis landet ditt ble invadert, da ville du også ment at våpenloven vår er rettferdige». Jeg skjønner ikke greia. Våpenlovene i USA er rare greier - og jeg ble gjort oppmerksom på at jeg plutselig var nevnt i amerikansk presse. Derfor tikket disse meldingene inn til meg fra folk som var frustrerte og sinte, sier Eckhoff til Dagbladet.

Det er nettstedet USA Today som har publisert artikkelen med tittel «OL-deltakere kritiske til Trumps våpenlover». Eckhoff er en utøverne som uttaler seg.

- Det er litt merkelig å få sånne spørsmål. Men jeg står for det jeg sa. Våpenlovene er teite. Helt krise, sier Eckhoff.

- SKITTENT: Skiskytterkvinnene har latt seg fascinere av landet de konkurrerer i, men innrømmer at de ikke bor så autentisk. Video: Bjørn Langsem / Redigering: Ørjan Ryland / Reporter: Fredrik Ø. Sandberg Vis mer

Kritisk

Dagbladet var også til stede da Eckhoff fikk det noe spesielle spørsmålet rett etter OL-bronsen. Spørsmålet kom også i kjølvannet av skolemassakren som kostet 17 personer livene.

- Jeg tror ikke Trump vil like meg nå, men jeg mener det må bli strengere våpenlover i USA. I Norge er det strengt. Jeg tror det også må gjøres i USA. Det er fullstendig galt at du bare kan gå og kjøpe et våpen, sier Eckhoff på spørsmål fra USA Today.

Hun fortsetter videre.

- Verden blir ikke tryggere med våpen. Det er kanskje rart at jeg sier noe sånt, når jeg driver idrett med våpen, men alle har ikke trening med våpen fra militæret eller idrett. Noen tror våpen er som å spille tv-spill som «Call of Duty». Hvis personer som ikke er mentalt friske får kjøpe våpen, er ikke det bra for noen på planeten - eller i USA, sier Eckhoff.

Medaljesjanser

Eckhoff har hatt et positivt OL, med en individuell medalje. Fortsatt gjenstår miksstafett i morgen og kvinnenes stafett seinere uke.

- Jeg merker at vi har gått mange renn og at OL er langt. Jeg prøver å spare energi inn mot miksstafetten. Det deiligste er å få til det du jobber med på skytebanen og bronsen smakte utrolig godt, sier Eckhoff til Dagbladet.

- Hva er forskjellen på stafett og vanlige løp?

- Du blir litt ekstra nervøs før en stafett. Det er en kort løype og du må gå bra for å lykkes. Alt kan skje i skiskyting, sier Eckhoff.

Miksstafetten starter klokka 12.15 tirsdag.

Laget og rekkefølgen er bekreftet: Marte Olsbu - Tiril Eckhoff - Johannes T. Bø - Emil Hegle Svendsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!