Skiskyting-VM 2023

Eckhoff går ikke VM

Mandag kom uttaket til skiskyting-VM i Oberhof. Der var ikke Tiril Eckhoff (32) blant navnene.

IKKE TIL VM: Tiril Eckhoff går ikke VM i Oberhof. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
IKKE TIL VM: Tiril Eckhoff går ikke VM i Oberhof. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter landslagssjef Per Arne Botnan overfor Dagbladet.

8. februar starter VM i skiskyting i Oberhof. Mandag kom troppen til mesterskapet, og der er ikke Eckhoff blant de utvalgte.

- Vi har hatt en dialog hele veien og hatt jevnlige diskusjoner og oppfølging. Det er de samme vurderingene som vi nå har gjort. Det er fortsatt ikke aktuelt for henne å gå renn, sier Botnan til Dagbladet.

Botnan sier videre at de vil ta ut ytterligere én utøver som reserve, men bekrefter at Eckhoff ikke er aktuell.

Alt om VM i Oberhof finner du her:

SKRYT: Dorothea Wierer skryter av Tiril Eckhoffs mesterskap i Pokljuka. Video: Lie. Vis mer

Tok pause

I begynnelsen av november meldte Norges Skiskytterforbund at 32-åringen tok en pause fra trening og konkurranse. I pressemeldingen kunne man lese at Eckhoff hadde gått gjennom en utfordrende periode, og at hun ikke hadde hatt det helt bra.

- Det har vært mye etter corona-sykdommen. Nå har vi sagt at ting ikke er helt optimalt, og at det ikke blir riktig å delta i konkurranser, sa Botnan til Dagbladet.

TATT UT: Marte Olsbu Røiseland har gode minner fra Oberhof. Her fra seieren på jaktstarten i fjor. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TATT UT: Marte Olsbu Røiseland har gode minner fra Oberhof. Her fra seieren på jaktstarten i fjor. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Tittelforsvarer

Det er som alltid store forventninger til de norske utøverne i mesterskap. Marte Olsbu Røiseland er individuell tittelforsvarer fra OL i både sprint og jaktstart, mens Johannes Thingnes Bø er tittelforsvarer på sprint og fellesstarten etter sine OL-gull på distansene.

Dagbladet snakket med Olsbu Røiseland rett før jul. Etter en trøblete oppkjøring var hun endelig tilbake i Pokljuka. På spørsmål om målsettingen i VM, var hun krystallklar:

- Målet er helt klart medalje. Jeg tror ikke jeg hadde jobbet så hardt om jeg ikke hadde hatt tro på at jeg kan kjempe om medaljene, sa hun til Dagbladet.

Hun fikk støtte fra NRKs ekspertkommentator Andreas Stabrun Smith.

- I år er det ikke så mange som har vist et skikkelig supernivå. Jeg er sikker på at Olsbu Røiseland kan kjempe om VM-gull på alle distansene, sa han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer