Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sesongåpning i skiskyting:

Eckhoff knust av fransk stjerneskudd

Ble nummer to. 

NUMMER TO: Tiril Kampenhaug Eckhoff ble slått i år igjen i sesongåpningen over 7,5 kilometer på Sjusjøen.<br>Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
NUMMER TO: Tiril Kampenhaug Eckhoff ble slått i år igjen i sesongåpningen over 7,5 kilometer på Sjusjøen.
Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tiril Eckhoff måtte gi tapt for 20 år gamle Justine Braisaz fra Frankrike i skiskytternes sesongåpning på Sjusjøen.

Den norske skiskytterjenta pådro seg én bom på både liggende og stående, men var rask i sporet på sprinten. Likevel ble franske Braisaz for sterk. 20-åringen skjøt feilfritt og hadde mer krefter enn Eckhoff i avslutningen.

– Jeg var overtent og fikk klassisk overtenning på førsterunden på den første runden. Men det var gøy å komme i gang. Jeg kjenner at konkurranseinstinktet kommer snikende, sa Eckhoff til NRK.

Dermed måtte Eckhoff ta til takke med annenplass, slått med 23,1 sekunder av Braisaz. Ukrainske Julija Dzhima tok tredjeplassen.

– Jeg var veldig offensiv, og så ble det veldig hardt etterpå. Det var noen teite bom på både liggende og stående. Det er greit ikke å starte helt på topp og ha noe å jobbe med. Jeg har ikke lagt opp til noen formtopp nå. Jeg tror jeg blir sterk i år, fortsatte Eckhoff.

Fanny Horn Birkeland gikk inn til en 5.-plass med én bom, mens Ingrid Landsmark Tandrevold ble nummer åtte etter feilfri skyting. Turi Storstrøm Thoresen fra Alvdal tok den siste plassen på topp-ti-listen.

Kun tre av skiskytterne på det norske landslaget går helgens sesongåpning. De som ikke stiller er Synnøve Solemdal, Hilde Fenne og Kaia Wøien Nicolaisen som alle har fått store deler av sesongoppkjøringen ødelagt av sykdom. Marte Olsbu stiller heller ikke på grunn av en blindtarmoperasjon for noen uker siden.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!