Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eckhoff langt unna topplassering

Elise Ringen beste av de norske.

 Ingen av de norske skiskytterjentene maktet å ende blant de ti beste på fredagens verdenscupsprint i Oberhof.

25-åringen var i mål 49,5 sekunder bak den tsjekkiske vinneren Veronika Vitkova. Hun klarte akkurat å bli Norges beste løper ved å gå forbi Tiril Eckhoff med 0,9 sekunder.

Ringen skjøt ned ni av ti blinker på standplass. Det ene bomskuddet kom under tøffe forhold på ståendeskytingen. Men i sporet var det flere som var raskere enn henne. Selv med to bom vant Vitkova sprinten med 8,8 sekunders margin på italienske Dorothea Wierer.

Eckhoff er regnet for å være Norges beste kort på kvinnesiden i skiskyting. På sprinten hevet hun seg etter en skuffede stafett onsdag, men langrennsformen var ikke bra nok til å kjempe om en pallplass. 24-åringen måtte ut i strafferunde to ganger. Hun hadde én bom på både liggende og stående skyting.

- Det er hardt å gå i Oberhof, med lange bakker og mye vær. Jeg følte at det gikk greit i løypa, men det var tungt mot slutten. Jeg er ikke i superform, men jeg tror ikke formen er langt unna. I dag tapte jeg nok mest tid på standplass. Det ble ikke akkurat noen verdensrekord på skytebanen i dag, sa Eckhoff til NRK.

Fanny Welle-Strand Horn hadde to bom på veien mot en 31.-plass. Hun var i mål 1.49,9 minutter bak vinnertiden. For Marte Olsbu ble det fire bom og en 46.-plass.

Også Synnøve Solemdal gikk fredagens sprint, mens Kaia Wøien Nicolaisen valgte å stå over.

(NTB)

Lik Dagbladet Sporten på Facebook.