Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiskyting i Anterselva

Eckhoff med oppsiktsvekkende seier. Olsbu bommet to ganger, men glemte å gå strafferundene

Tiril Eckhoff sikret OL-plassen.

SEIER: Tiril Eckhoff tok årets første seier i Anterselva. Foto: AFP / NTB Scanpix
SEIER: Tiril Eckhoff tok årets første seier i Anterselva. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På en ellers mørk norsk dag, sto Tiril Eckhoff fram som dagens store lyspunkt og overraskelse under sprinten i Anterselva. Den norske skiskytteren skøyt feilfritt både på stående og liggende skyting, og leverte også gode tider i sporet. Der ble hun kun slått av hviterussiske Darja Domratsjeva. I mål gikk hun inn til 1. plass, 12 sekunder foran tyske Laura Dahlmeier. Dermed var årets første seier i boks for 27-åringen.

Eckhoff har fire seiere fra tidligere i karrieren, men har ikke fått det til å stemme skikkelig denne sesongen. Resultatene har uteblitt og overfor fortalte hun at den siste perioden har vært tung, også mentalt.

- Det er deilig å bevise at jeg kan. Jeg har kjent på både angst og skrekk for skiskyting, men i dag finner jeg endelig tilbake gleden, sa en smørblid skiskytter til NRK etter løpet.

Slitt mentalt

Etter torsdagens seier er hun garantert en plass i OL i Pyeongchang om noen uker.

- Jeg unner Tiril skikkelig at hun får det til. Hun var litt nervøs før løpet, men i dag blir det en feiring på rommet, sa Marte Olsbu til kanalen. De to er romvenninner på landslaget.

- Jeg var veldig nervøs før løpet, men Marte har vært en supergod romvenninne og fått meg til å slappe av, roser Eckhoff.

Fra før er Synnøve Solemdal, Ingrid Landmark Tandrevold og nevnte Olsbu tatt ut til OL. Nå får de garantert selskap av Echkoff i Sør-Korea. Hilde Fenne og Kaia Wøien Nicolaisen må trolig gjøre opp kampen om den siste OL-plassen.

Glemte strafferunder

For Olsbu selv gikk det ikke like bra i de italienske fjellene. Hun bommet to ganger på stående skyting, men lot være å gå strafferundene.

Dermed ble det ekstratid i straff på Olsbu, som slet med å treffe blinkene i Anterselva.

- Kroppen fungerer veldig bra i høyden, men hodet fungerer ikke så godt. I dag var det helt surrete. Jeg orket vel ikke å tenke på at jeg fikk to bom, sa Olsbu til NRK ved målgang.

Kaia Wøien Nicolaisen var nærmeste norske dame på nummer 31. Synnøve Solemdal, Hilde Fenne og Marte Olsbu endte alle lenger bak på resultatlista.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!