Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eckhoff med sexspøk etter bronsen: - Hva mer vil du vite?

I strålende humør etter OL-opptur.

SPØKTE OG LO: Tiril Eckhoff vant bronse på kvinnenes fellesstart 12,5 km - etterpå var hun i strålende humør og spøkte på pressekonferansen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SPØKTE OG LO: Tiril Eckhoff vant bronse på kvinnenes fellesstart 12,5 km - etterpå var hun i strålende humør og spøkte på pressekonferansen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Tiril Eckhoff (27) fikk en etterlengtet opptur med OL-bronse på fellesstarten. Etterpå var hun i strålende humør, og mange tunge stunder gjennom sesongen var glemt.

Overfor norsk presse dro hun en spøk:

- Hva mer vil du vite? Om sexlivet mitt er bra? sa Eckhoff og lo foran Dagbladet og øvrig presse.

Eckhoff smilte og lo etter bronseløpet, der to bom og god fart i sporet sørget for medalje. Hun dro fram sexspøken etter spørsmål om hennes langvarige samling for å lade opp til OL. Eckhoff har nemlig knapt sett familie, kjæreste og venner de siste to-tre månedene. Derfor dro hun fram spøken etter to måneder borte fra kjæresten Ånund.

- At jeg ble igjen i Anterselva sammen med Marte (Olsbu) og Sverre (kjæresten til Olsbu), som et femte hjul på vogna, det gjorde godt for formen min, sier bronsevinneren om det lange treningsoppholdet.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Lang reise

Eckhoff var i Hochfilzen i jula og seinere i Anterselva. Hun har knapt vært på norsk jord i vinter. Hun har heller ikke sett kjæresten Ånund siden jul.

- Jeg var hjemme én dag - 20. desember - og jeg har reist siden november. Jeg tok noen valg som ikke var helt kjæreste-vennlige. Men jeg er veldig fornøyd med at jeg nå sitter med medalje, og at alt var verdt det. Jeg har gjort mye riktig og truffet med formen, sier Eckhoff.

- Reddet dette (bronsen) sesongen? spør en reporter?

- Ja, sier Eckhoff.

Hun forteller:

- OL er ikke over ennå. Det blir bra med stafetter. Vi har et bra lag og jeg gleder meg.

Fokus på blink

Sesongen før OL har nemlig vært tung for Eckhoff, der svake resultater i verdenscupen preget henne. Før OL kom noen lyspunkter som viste at formen var på vei.

- Så mye jobb som jeg har lagt ned, og ikke fått til noe... Da begynner du å tvile. Jeg tvilte på om jeg «hadde det i meg». Det var sykt deilig å lykkes i dag. Jeg tok én skyting av gangen.

Før løpet jobbet hun tett med skytetrener Siegfried Mazet. Sammen la de planen som sikret bronse.

- Vi la en slagplan. Én blink av gangen var tanken, og det fungerte bra. Jeg var veldig nervøs før løpet, og måtte finne på noe smart for å ha troen. Siegfried sa at mange andre er nervøse før fellesstarten. Det er mange som ikke har fått medalje. Han roet meg ned. «It's just a game», sa han til meg, forteller Eckhoff.

Søndag klokka 12.15 får gutta fellesstart.

Kvinner, fellesstart 12,5 km:

Gull: Anastasiya Kuzmina, Slovakia 35.23,0 (1)

sølv: Darja Domratsjeva, Hviterussland 0.18,8 (1)

bronse: Tiril Eckhoff, Norge 0.27,7(2)

4) Lisa Vittozzi, Italia 0.45,6 (2), 5) Hanna Öberg, Sverige 0.46,5 (1), 6) Dorothea Wierer, Italia 0.47,3 (1), 7) Nadezjda Skardino, Hviterussland 0.47,9 (0), 8) Marte Olsbu, Norge 0.51,6 (1), 9) Marie Dorin Habert, Frankrike 0.57,9 (2), 10) Kaisa Mäkäräinen, Finland 1.00,9 (2).

30 utøvere fikk plassering.

SOKKER PÅ HENDENE: Tiril Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold avslører sine triks for å overleve kulda i Sør-Korea. Video: Bjørn Langsem / Redigering: Ørjan Ryland / Reporter: Fredrik Ø. Sandberg Vis mer
- SKITTENT: Skiskytterkvinnene har latt seg fascinere av landet de konkurrerer i, men innrømmer at de ikke bor så autentisk. Video: Bjørn Langsem / Redigering: Ørjan Ryland / Reporter: Fredrik Ø. Sandberg Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!