Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eckhoff nest best i sesongstarten

Slått av italiener.

FORNØYD, OG IKKE SÅ FONØYD: Tiril Eckhoff, til venstre, var godt fornøyd med andreplassen i sesongåpningen på Sjusjøen i dag, mens Synnøve Solemdal syns det gikk tyngre.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FORNØYD, OG IKKE SÅ FONØYD: Tiril Eckhoff, til venstre, var godt fornøyd med andreplassen i sesongåpningen på Sjusjøen i dag, mens Synnøve Solemdal syns det gikk tyngre.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Tiril Eckhoff kom strålende i gang, men måtte ta til takke med annenplassen på i dagens sprint under skiskytternes sesongstart på Sjusjøen.

24-åringen ledet rennet etter første skyting, men to bom på ståendeskytingen spolerte seiersmulighetene. Italienske Dorothea Wierer var i en klasse for seg, skjøt feilfritt og vant med 37,7 sekunders margin.

Selv om Eckhoff kom litt ut av det på siste skyting, viste hun hvorfor hun er den antatt beste skiskytteren av de norske på kvinnesiden. Bærumsjenta er utpekt som den som skal ta opp arven etter Tora Berger.

- Jeg følte meg sprek og er fornøyd, sa Eckhoff til NRK.

Marte Olsbu ble nest best av de norske i sesongpremieren. Med to bom ble hun nummer fire, 1.28,3 minutter bak vinnertiden. Deretter fulgte Elise Ringen på femteplass, mens Kaia Wøien Nicolaisen ble nummer seks.

Verdenscupen starter i svenske Östersund i den første helgen i desember. Eckhoff, Synnøve Solemdal og Fanny Welle-Strand Horn er allerede forhåndsuttatt, men ytterligere tre utøvere skal over helgen tas ut til kvinnelaget.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling