Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiskyting:

Eckhoff nummer to i et av sine aller beste renn: - Digg å kunne vise at jeg er litt god hvertfall

Gleder seg til neste års OL etter god gjennomkjøring i OL-løypa.

NUMMER TO: Tiril Eckhoff gikk et fantastisk renn i Pyeongchang, der hun ble nummer to på sprinten. Her fra VM tidligere i år. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
NUMMER TO: Tiril Eckhoff gikk et fantastisk renn i Pyeongchang, der hun ble nummer to på sprinten. Her fra VM tidligere i år. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det ble dessverre ikke et kanon-VM for de norske jentene i Hochfilzen i februar. Siden det har det vært en god treningspause og opplading til de siste tre verdenscuprennene.

Det første av de tre gikk av stabelen i Pyeongchang i Sør Korea i dag. Der var Norge representert ved Kaia Wøien Nicolaisen, Tiril Eckhoff, Hilde Fenne, Marte Olsbu og Marion Rønning Huber på kvinnenes 7,5 kilometer sprint.

Nicolaisen var først ut av de norske jentene, men fikk det ikke til å stemme helt i verken skisporet eller på standplass. Ved første skyting hadde 26-åringen ett bomskudd og hadde allerede skutt seg ut av pallplasseringskampen.

Da hun på andre og siste skyting bommet på fire av fem skiver, var det over.

God Eckhoff

Men da Tiril Eckhoff gikk ut som nummer 29 så det brått lysere ut for Norge.

26-åringen fra Bærum gikk kjempebra i sporet fra første stavtak, og lå foran suverene Laura Dahlmeier fra Tyskland på samtlige mellommålinger før første skyting.

På liggende skyting viste Eckhoff seg virkelig fram. Den ene blinken etter den andre ble skutt ned, og på vei ut fra skytingen lå hun 4,3 sekunder foran Dahlmeier.

Da Eckhoff nærmet seg andre skyting så man Dahlmeier slite på sin siste runde. Dermed trengte den norske jenta enkelt og greit et nytt fullt hus for å være med i kampen om en førsteplass.

- Tiril Eckhoff er tilbake

Lettere sagt enn gjort egentlig, men Tiril Eckhoff overrasket. For den ene skiva etter den andre gikk rett ned da Eckhoff var på andre og siste skyting.

Da tok det helt av for Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde i kommentatorbua til NRK:

- Jaaa, Tiril Eckhoff er tilbake og hun kan. Hun kan. Det er fantastisk det hun gjør. Hun har forhåpentligvis spart på kreftene til sisterunden. HALLELUJA! Hun leder nesten. Jeg tror hun har en sjanse mot Dahlmeier, utbrøt NRK-kommentatorene.

Dessverre hadde Dahlmeier vært sterkere enn det først så ut til, og Eckhoff slet med å ta igjen tida til den tyske skiskytterstjerna.

Til slutt kom Eckhoff inn på en foreløpig andreplass, 8,4 sekunder bak Dahlmeier. Det håpet NRK-kommentatorene ville holde til en pallplassering.

- Dette er som en seier. Hun har fortjent en pallplass, sa kommentatorene ta Eckhoff krysset mållinja.

- Var litt deppa etter VM

Eckhoff var storfornøyd etter det hun kaller et av sine aller beste renn i karrieren.

- På en skala fra en til ti var dette ti. Det er så digg å kunne vise etter et dårlig VM at jeg er litt god hvertfall. Jeg forsøkte å «gønne på» fra start og være offensiv. Men på siste runden var jeg stiv, sa Eckhoff til NRK etter målgang.

Fullt hus er ikke hverdagskost for den norske jenta, som for tredje gang i karrieren skjøt fullt hus i dag. For andre gang i et individuelt renn.

I OL-løypene i Pyeongchang hjelper det på selvtilliten å gå et så bra renn. Nå ser hun fram mot neste års olympiske leker.

- Jeg gleder meg til OL nå. Det hjelper med gode opplevelser. Jeg var veldig trygg i dag, og får da med meg det til OL neste år. Siden VM har jeg fått rydda litt opp. Jeg var litt deppa etter VM. Da hjelper det å få perspektiv på ting, sa Eckhoff om dagens kanonrenn.

Ingen i nærheten

En av de tøffeste motstanderne i tillegg til tyske Dahlmeier er Gabriela Koukalova fra Tsjekkia. Hun gikk ut som nummer 61, men skjøt seg bort allerede på første skyting. Hun fikk en strafferunde, og ville trenge et mirakel for å komme opp i tidene til Dahlmeier og Eckhoff.

Finske Kaisa Makarainen så lenge ut til å true ledelsen til Dahlmeier, men med to bom på siste skyting skjøt hun seg ut av pallkampen.

Da Marie Dorin Habert fra Frankrike måtte ut med et astmaanfall etter siste runde var det ingen som kunne slå tyskeren og Eckhoff, og 26-åringen stakk av med andreplassen.

Slik endte det:

1. Laura Dahlmeier, Tyskland: 20.43,7
2. Tiril Eckhoff, Norge: +8,7
3. Anais Chevalier, Frankrike: +41,6

Resterende nordmenn: Marte Olsbu +1.48,1. Marion Huber +2.37,2 Hilde Fenne +2.49.8. Kaia Wøien Nicolaisen +4.30,9.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media